Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σέρρες: Από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα» αγρότης στο Νοσοκομείο



Στο Νοσοκομείο Σερρών έστειλε έναν αγρότη από χωριό του Δήμου Βισαλτίας τσίμπημα από αράχνη «μαύρη χήρα».

O αγρότης έχοντας πόνους σε όλο του το σώμα, έφτασε το Σάββατο στο Νοσοκομείο Σερρών. Μετά τη διάγνωση που  έκανε ο διευθυντής της κλινικής Θεόφιλος Καλλινικίδης, που στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει ανάλογα περιστατικά, διαπιστώθηκε ότι το τσίμπημα ήταν στο μηρό.
Άμεσα ειδοποιήθηκε το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης να στείλει το αντίδοτο, το οποίο έφτασε στις Σέρρες και χορηγήθηκε στον ασθενή, ο οποίος νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

H «μαύρη Χήρα» είναι ένα είδος αράχνης που υπάρχει στην Ελλάδα και στις Σέρρες και απαιτείται προσοχή κυρίως από όσους είναι εκτεθειμένοι στη φύση. Ανήκει στο γένος Latrodectus. Το όνομά της αναφέρεται στην τάση των θηλυκών σε ορισμένα είδη να καταβροχθίζουν το αρσενικό μετά το ζευγάρωμα. Tο δηλητήριο της μαύρης χήρας αποτελείται από νευροτοξίνες και, σε εξασθενημένους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και τον θάνατο.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.