Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για παράνομη υιοθεσία στη Θεσσαλονίκη



Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν και δύο ακόμα ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης παράνομης παράδοσης παιδιού σε υιοθεσία. Πρόκειται για έναν δικηγόρο 61 ετών, ένα αντρόγυνο 49 και 47 ετών και τρεις αλλοδαπούς, ένα ζευγάρι 38, 37 και έναν άντρα 58 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται κατά περίσταση δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις σχετικά με υιοθεσία ανηλίκου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το αντρόγυνο απευθύνθηκε στον δικηγόρο προκειμένου να μεσολαβήσει για να υιοθετήσουν παιδί χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν να υιοθετήσουν παιδί το οποίο γέννησε η 38χρονη αλλοδαπή στις 12-06-2022 σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης συνοδευόμενη από τον 37χρονο σύντροφο της, έναντι του χρηματικό ποσού των 17.000-19.000 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε, μέχρι τις 17-06-2022 το αντρόγυνο είχε καταβάλει χρηματικό ποσό 14.350 ευρώ για έξοδα τοκετού-νοσηλείας και έξοδα των μεσολαβητών.

Από το σύνολο της έρευνας προέκυψε ότι ο δικηγόρος από κοινού με τον 58χρονο αλλοδαπό που αναζητείται, είχαν οργανωθεί προκειμένου να μεσολαβήσουν παράνομα στην υιοθεσία του παιδιού, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις μεσολαβήσεων. Σημειώνεται ότι σε βάρος του 58χρονου έχει σχηματισθεί και στο παρελθόν δικογραφία για παρόμοια αδικήματα.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.