Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μάσκα: Πού παραμένει υποχρεωτική η χρήση της - Τι προβλέπεται για ταξί και πλοία



Τι αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τη χρήση μάσκας στα ταξί, στα πλοία και στα φαρμακεία. Οι περιπτώσεις που η χρήση παραμένει υποχρεωτική.

Παρά το γεγονός ότι από σήμερα 1η Ιούνη η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική ούτε στους εσωτερικούς χώρους, η επιτροπή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ενέκρινε συγκεκριμένα μέτρα για τη χρήση της τα οποία προβλέπουν και υποχρεωτικότητες.
Πιο συγκεκριμένα, η χρήση μάσκας στο εσωτερικό των πλοίων είναι υποχρεωτική όπως και στα ταξί. Υπάρχει, παράλληλα σύσταση για χρήση της ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους, αν παρατηρείται πολυκοσμία.

Αναλυτικά τι προβλέπεται
Ταξί: υποχρεωτική μάσκα για οδηγούς και επιβάτες.
Κρουαζιερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται οταν: νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό ανω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρων ποσοστό άνω του 1%του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.
Επιβατηγά: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει η υποχρεωτική χρήση στους εσωτερικούς χώρους για όλους, πλήρωμα και επιβάτες (επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου).
Ημερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας.
Φαρμακεία: παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες.
Τα παραπάνω μέτρα εγκρίθηκαν ομόφωνα και αυτό έχει τη σημασία του.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.