Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σειρά εκδηλώσεων για την πρόληψη της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στην Αλμωπία



Μία σειρά διαδικτυακών και δια ζώσης εκδηλώσεων για την πρόληψη της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι δημότες.  Με την υποστήριξη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αλμωπίας, διοργανώνονται οι εξής εκδηλώσεις:
1) Στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΔΔΥΠΠΥ για την πρόληψη της Ψυχικής Υγείας και συγκεκριμένα για τη Βία και σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ OBRELA, σας καλούμε στη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο:
«Θερινό σχολείο για την πρόληψη της βίας με τη στήριξη των Δήμων: «ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ». Για εφήβους και ενήλικες». Ομιλητής θα είναι ο κ. Ορέστης Γιωτάκος, Ψυχίατρος, MSc, PhD. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και ώρα 12:00-13:30 μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ. 
Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για την Πρόληψη της Βίας που μπορεί να ασκηθεί τόσο σε Ενήλικες όσο και σε Εφήβους. Μέσα από το Πρόγραμμα του ΕΔΔΥΠΠΥ, κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων προσφέρουν την εξειδικευμένη υποστήριξη στους δημότες τους και για το λόγο αυτό 3 Δήμοι θα παρουσιάσουν ενδεικτικά τις καλές πρακτικές τους. Για να συνδεθείτε παρακαλούμε όπως επιλέξετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://us06web.zoom.us/.../reg.../wn_dzmjqbcorks1vl5sj_nkhg
2) Το πρόγραμμα "Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας" του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: "Διάλογοι για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας" 22-23-24 Ιουνίου, 17.30-20.30 Ιερά Σύνοδος. 
Τις εκδηλώσεις μπορείτε να τις παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένες στον ακόλουθο σύνδεσμο στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=chaFcyCUm5s
3) Προβολή ντοκιμαντέρ με στόχο την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας συνδιοργανώνουν το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας και ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης Έρασμος.
Το CineDoc παρουσιάζει το νέο ντοκιμαντέρ «Femicidio» σε σκηνοθεσία της Nίνας Μαρίας Πασχαλίδου («Kismet», «Αμίρ Καν: Ο Γητευτής των Φιδιών») που εξερευνά μια σειρά από γυναικοκτονίες μέσα από το βλέμμα και την φωνή της επιζήσασας Λάουρα Ρόβερι, η οποία τραβάει την κουρτίνα στον σκοτεινό κόσμο της έμφυλης βίας στην Ιταλία και μεταμορφώνεται σ’ ένα ζωντανό παράδειγμα θάρρους. Στην Ιταλία δολοφονείται μία γυναίκα ανά τρεις ημέρες. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η βία κατά των γυναικών αυξάνεται, σε ένα φαινόμενο που δε γνωρίζει σύνορα.  Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2022. Femicidio, Σκηνοθεσία: Nίνα Μαρία Πασχαλίδου | Ελλάδα, Ιταλία | 68′ | 2022. Η προβολή θα γίνει το Σάββατο 25 Ιουνίου και ώρα 20.30 στο καφέ Εκτός Χάρτη – Gallery Παπατζίκου στη Βέροια με την παρουσία της σκηνοθέτιδος και θα ακολουθήσει συζήτηση. 
Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).







 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.