Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ελληνική Λύση: Ερώτηση στον ΥΠΑΑΤ για τις ζημιές από τον παγετό σε καλλιέργειες του Δήμου Αλμωπίας



Ερώτηση προς τον ΥΠΑΑΤ κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με θέμα 
«Ζημιές από τον παγετό σε καλλιέργειες του Δήμου Αλμωπίας της Πέλλας».
Η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Του: Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης
ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ: «Ζημιές από τον παγετό σε καλλιέργειες του Δήμου Αλμωπίας της Πέλλας»

Κύριε Υπουργέ,

Ο παγετός του περασμένου Μαρτίου και του περασμένου Απριλίου αλλά και συνολικά οι ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες των δύο τελευταίων μηνών στον Δήμο Αλμωπίας, της Πέλλας, προκάλεσαν σε μεγάλο βαθμό πτώση του καρπού σε πολλές καλλιέργειες. Οι ζημιές διαπιστώνονται, κυρίως, σε ποικιλίες κερασιών, ιδιαίτερα των πρώιμων και σε πολλές περιπτώσεις, σε καλλιέργειες ροδακινιών, οι οποίες δεν καλύφθηκαν με τις προηγούμενες αναγγελίες. Έτσι, κρίνεται αναγκαίο να ανοιχτεί νέα διαδικασία αναγγελίας ζημιών στις αρμόδιες Υπηρεσίες του «ΕΛΓΑ», η οποία θα περιλαμβάνει όλες εκείνες τις περιπτώσεις που δεν καλύφθηκαν με τις προηγούμενες σχετικές αποζημιώσεις.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεσθε να δρομολογήσετε τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι εκτιμήσεις των ανωτέρω ζημιών και να αποδοθούν, εν συνεχεία, χωρίς καθυστερήσεις οι σχετικές αποζημιώσεις στους αγρότες, οι οποίοι δεν έχουν άλλες αντοχές για ακόμη μία καταστροφική χρόνια.

2. Προτίθεσθε να προβείτε στην ανανέωση έως το τέλος του 2022 των συμβάσεων των εργαζομένων στις αρμόδιες Υπηρεσίες του «ΕΛΓΑ», που λήγουν την 30/6/22;

Ο ερωτών Βουλευτής ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.