Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες μέσω υπολογιστή



Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πυλαίας – Χορτιάτη εξιχνίασαν υπόθεσης απάτης σε βάρος μιας 61χρονης και ταυτοποίησαν πέντε δράστες, οι οποίοι ενέχονται σε περιπτώσεις απάτης σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτελούν μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για αλλοδαπούς, ηλικίας από 25 έως 53 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη, απάτη με υπολογιστή και παράνομη πρόσβαση σε πληροφορικό σύστημα ή δεδομένα κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι δράστες προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας λογισμικού καλούσαν τα θύματά τους από αλλοδαπές τηλεφωνικές συνδέσεις και με την πρόφαση ότι προβαίνουν σε ενέργειες για την προστασία των λογαριασμών τους από παραβιάσεις και κυκλώματα απάτης, τους έπειθαν να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές και στα κινητά τους τηλέφωνα εφαρμογές απομακρυσμένου ελέγχου.

Στην συνέχεια, αφού αποκτούσαν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παθόντων, προέβαιναν στην αποστολή εμβασμάτων σε λογαριασμούς έτερων θυμάτων, τα οποία είχαν επίσης εξαπατήσει.

Τα εν λόγω άτομα, στα οποία είχαν αποστείλει τα εμβάσματα, πείθονταν να κάνουν ανάληψη από τους λογαριασμούς τους τα συγκεκριμένα ποσά και να τα αποστείλουν έπειτα μέσω εταιρειών αποστολής χρημάτων σε διάφορες χώρες σε μικρότερα εμβάσματα, τα οποία παραλάμβαναν δια ζώσης τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες με την συγκεκριμένη μεθοδολογία αφαίρεσαν από τον τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας, το χρηματικό ποσό των 76.500 ευρώ, πραγματοποιώντας επτά εμβάσματα σε τρεις άλλες γυναίκες, οι δύο εκ των οποίων με την σειρά τους μετέφεραν τμηματικά το ως άνω ποσό σε παραλήπτες στην Ελλάδα, στο Κόσσοβο, την Αλβανία και την Κολομβία.

Η δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.