Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Παιονίας: Άμεση αντίδραση των υπηρεσιών στα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το δυτικό τμήμα του ΔήμουΠρωτοφανή καιρικά φαινόμενα έπληξαν το απόγευμα της Πέμπτης 23 Ιουνίου το δυτικό τμήμα του δήμου Παιονίας.
Επλήγησαν τα χωριά Άγιος Πέτρος, Εύρωπος, Πολύπετρο ,Μεσιά,Τούμπα, και Ρύζια.  
Το καιρικό φαινόμενο ξεκίνησε στις 18:20, ήταν σφοδρότατο και είχε μικρή διάρκεια αλλά πολύ καταστροφικά αποτελέσματα στις καλλιέργειες, κάτι που έγινε φανερό και από την αυτοψία που πραγματοποίησε η διευθύντρια ΕΛΓΑ Κεντρικής Μακεδονίας   με κλιμάκιο   της υπηρεσίας το πρωί της Παρασκευής.
Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του δήμου δραστηριοποιήθηκε άμεσα, με την λήξη του φαινομένου,  στον Άγιο Πέτρο που είχε  τα περισσότερα προβλήματα και ζημιές μέσα στον αστικό ιστό. Με την εποπτεία του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας υπάλληλοι με μηχανικά μέσα και μηχανήματα ξεκίνησαν αποκατάσταση των ζημιών.
Την Παρασκευή το πρωί   προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας και των υπηρεσιών πρασίνου , καθαριότητας  και πολιτικής προστασίας  με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποίησε καθαρισμούς δρόμων, φρεατίων, κοπές και συλλογή κομμένων δένδρων στον Άγιο Πέτρο και όπου αλλού εντοπίστηκαν προβλήματα με την επίβλεψη του δημάρχου Παιονίας.
Συνεργεία του ΔΕΔΗΕ από την Πέμπτη το απόγευμα επιχείρησαν αποκαταστάσεις ζημιών προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί ξανά ο Άγιος Πέτρος. Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές,  αντικαταστάθηκαν κολώνες και το χωριό ηλεκτροδοτήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.
Επίσκεψη και αυτοψία στις πληγείσες περιοχές πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη και τον Αντιπερειφεριάρχη Ανδρέα Βεργίδη,  για να  διαπιστώσει  το μέγεθος της καταστροφής ,  να  συνομιλήσει με τους  πληγέντες αγρότες και να τους ενημερώσει θεσμικά για τις διαδικασίες αποζημιώσεων που θα ξεκινήσουν άμεσα.  


 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.