Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λύτρο ελευθερίας η θυσία του Συνταγματάρχη Αντώνη Καμπάνη



Ο Καμπάνης, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού, απέδωσε τον προσήκοντα φόρο τιμής σε έναν από τους δαφνοστεφανωμένους ήρωες της Μάχης του Κιλκίς, στον Συνταγματάρχη Αντώνη Καμπάνη. 
 Η μνήμη του Ανδριώτη στην καταγωγή αξιωματικού τιμήθηκε χθες με μια λιτή εκδήλωση στο Πάρκο Ανδριωτών που διοργάνωσαν ο Δήμος Κιλκίς, το Πολιτιστικό Μορφωτικό Σωματείο Καμπάνη και η ομώνυμη Κοινότητα που φέρει τιμητικά το όνομά του.
Η ηρωική θυσία του Καμπάνη είναι το λύτρο της δικής μας ελευθερίας. Εκατόν εννέα χρόνια μετά την ιστορική Μάχη του Κιλκίς υποκλινόμαστε με σεβασμό σε έναν μεγάλο πατριώτη και σε όλους τους Έλληνες που υπερασπίστηκαν με το αίμα τους την ιερή γη της Μακεδονίας μας είπε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης  
Στην στρατηγική σημασία της Μάχης του Κιλκίς για την ελληνική πλευρά, που είχε ως στόχο την εξουδετέρωση της καλά οργανωμένης βουλγαρικής άμυνας και την αποκοπή του Κιλκίς ως ορμητήριου για την κατάληψη της Θεσσαλονίκης στον σύντομο Β’ Βαλκανικό Πόλεμο, αναφέρθηκε στην ομιλία που επακολούθησε ο δικηγόρος Δημήτρης Κουτούλας ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αρχοντική καταγωγή του Συνταγματάρχη Καμπάνη, στην άριστη στρατιωτική του εκπαίδευση και στη συνειδητή απόφαση της θυσίας του, ως επικεφαλής του 8ου Συντάγματος στην προσπάθεια κατάληψης του υψώματος 605,  η οποία και έδειξε το δρόμο της απελευθέρωσης του Κιλκίς.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και η βουλεύτρια Ειρήνη Αγαθοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Χαζηαποστόλου, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Χαρίλαος Ξενιτίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Κυριακίδης, Κωνσταντίνος Ζώτος, η περιφερειακή σύμβουλος Γενοβέφα Ναβροζίδου εκπρόσωπος του ταξίαρχου της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ‘’Πόντος’, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καμπάνη Γιώργος Φιλιππίδης και της Κοινότητας Νέας Σάντας Χριστόφορος Γαβράς, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Σωματείου Καπάνη Μαρία Τριγώνη, αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου με το Δήμο Κιλκίς Δήμου Λατσιών Κύπρου με  επικεφαλής το Δήμαρχο Χρίστο Πιτταρά εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολίτες από τον Καμπάνη.  








 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.