Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Τα τρία απαραίτητα στοιχεία για την αίτηση -Πότε ξεκινά



Στις 20 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών με τα νοικοκυριά να επιδοτούνται έως και κατά 50% προκειμένου να αντικαταστήσουν κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες.

Η υποβολή αιτήσεων για την ανακύκλωση συσκευών αναμένεται να είναι εύκολη καθώς, όπως εξήγησε πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, όσοι προχωρήσουν στη διαδικασία αυτή θα πρέπει να γνωρίζουν μόνο τρία στοιχεία.
«Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν μόνο τρία στοιχεία. Το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό της παροχής, δηλαδή τον αριθμό του μετρητή. Ακόμα, θα συμπληρώνουν τον τύπο της συσκευής που θέλουν να αντικαταστήσουν. Τα υπόλοιπα θα συμπληρώνονται αυτόματα» εξήγησε ο κ. Σκρέκας.

Το επόμενο βήμα, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί για την ανακύκλωση συσκευών στα μέσα Ιουλίου, οι δικαιούχοι θα μπορούν να τυπώσουν το κουπόνι το οποίο θα παρουσιάζουν στον έμπορο για να υπολογιστεί η έκπτωση στην τιμή αγορά.

Όσον αφορά την επιδότηση για την ανακύκλωση συσκευών ο κ. Σκρέκας είπε ότι «θα αφαιρείται από το ποσό την ώρα της αγοράς, και είναι από 35 έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα. Εκτιμούμε ότι θα αγοραστούν περίπου 350 με 400 χιλιάδες συσκευές».

Από την πλευρά τους οι έμποροι θα έχουν την υποχρέωση, κατά την παράδοση των νέων συσκευών, να παραλάβουν τις παλιές, οι οποίες πρέπει να είναι λειτουργικές, προκειμένου να τις παραδώσουν για ανακύκλωση.

Πόσα και αριθμός αντικαταστάσεων
Τα μέσα ποσά των επιδοτήσεων για την αντικατάσταση συσκευών θα είναι:
Air condition: 300 ευρώ.
Ψυγείο: 300 ευρώ.
Καταψύκτης: 150 ευρώ

Κάθε νοικοκυριό έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει από 1 έως και 3 συσκευές.
Μπορεί να αλλάξει για παράδειγμα 1 κλιματιστικό, 1 ψυγείο και έναν καταψύκτη.
Εξαίρεση αποτελούν τα κλιματιστικά, για τα οποία υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης έως και δύο.
Παραδείγματος χάριν, ένα νοικοκυριό μπορεί να αλλάξει 2 κλιματιστικά και ένα ψυγείο. Δεν μπορεί, όμως, να αλλάξει δύο ψυγεία ή δύο καταψύκτες.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.