Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Νίκος Παππάς για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών



Την παραπομπή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο υιοθετώντας πλήρως την πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Ο πρώην υπουργός παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου που θα συγκροτηθεί – κατά το σύνταγμα- από ανώτατους δικαστές από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας για παράβαση καθήκοντος, κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος.

Μαζί με τον Νίκο Παππά παραπέμπεται σε δίκη και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που είχε μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κι έχει καταγγείλει τον πρώην υπουργό ότι είχε κεντρικό ρόλο στην οργάνωση της διαδικασίας.

Μετά την απόφαση περί παραπομπής από το Δικαστικό Συμβούλιο, η Βουλή θα κληρώσει τους ανώτατους δικαστικούς που θα εκδικάσουν την υπόθεση και το Ειδικό Δικαστήριο, αναμένεται να συγκροτηθεί με την έναρξη του δικαστικού έτους, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.