Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρεις συμβουλές καθαρισμού χαλιών - Πώς να αφαιρέσετε τις μυρωδιές, τους λεκέδες και τα σημάδια από τα χαλιά σας



Οι λεκέδες, οι μυρωδιές και τα σημάδια που δημιουργούνται από τα έπιπλα στα χαλιά https://my-carpet.gr/ , φαίνεται να είναι τρία από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει μια νοικοκυρά. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα μπορείτε να ακλουθήσατε μερικά απλά πράγματα για να απαλλαγείτε και να αποτρέψετε τις οσμές, τους λεκέδες και τα σημάδια στα χαλιά.

Έχετε ξεκινήσει από νωρίς να καθαρίζετε τα χαλιά σας και μόλις έχετε τελειώσει, επιστρέφουν τα παιδία από το σχολείο πατώντας με τα παπούτσια επάνω στο χαλί που μόλις έχετε καθαρίσει. Βλέποντας το χαλί να μοιάζει και πάλι με ζώνη μάχης, αρχίζετε να συνειδητοποιείτε ότι είστε ακριβώς εκεί απ' όπου ξεκινήσατε σήμερα το πρωί.

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συμβουλές καθαρισμού χαλιών:

Συμβουλή καθαρισμού χαλιών #1 - Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από χαλιά
Όσο πιο γρήγορα ανακαλύψετε έναν λεκέ, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε όταν τον καθαρίσετε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους λεκέδες είναι ότι εισχωρούν στο χαλί σας και γίνονται σχεδόν μόνιμοι. Για να απαλλαγείτε από λεκέδες ενώ είναι βρεγμένοι, ταμπονάρετε αμέσως ένα νωπό πανί. Μην τρίβετε τον λεκέ γιατί αυτό θα κάνει τη χυμένη ουσία να εισχωρήσει πιο βαθιά στο χαλί σας και θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αφαίρεσή του.
Εάν το ταμπονάρισμα του σημείου δεν αφαιρεί τον λεκέ, δοκιμάστε με απλό νερό και με ένα σφουγγάρι να μαζέψετε την περισσότερη ποσότητα. Και πάλι, προσπαθήστε να ταμπονάρετε το σημείο αντί να το τρίβετε πιο βαθιά στο χαλί σας. Εάν χρειαστεί, για να αφαιρέσετε τον λεκέ, δοκιμάστε να μετακινήσετε το πανί σας με κυκλικές κινήσεις. Ως έσχατη λύση, προσθέστε μια μικρή ποσότητα καθαριστικό χαλιού στο νερό και ταμπονάρετε το χαλί.

Συμβουλή καθαρισμού χαλιών #2 - Πώς να αφαιρέσετε τις οσμές χαλιών
Οι μυρωδιές των χαλιών έχουν πολλές πηγές. Οι μυρωδιές προέρχονται από τρόφιμα και ποτά που έχουν χυθεί, ατυχήματα με ζώα και ουσίες που παραμένουν από παπούτσια και βρώμικα πόδια. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αφαιρέσετε τις οσμές του χαλιού είναι να βγάλετε το χαλί σε εξωτερικό χώρο, να το καθαρίσετε με ένα ήπιο απορρυπαντικό και να το αφήσετε να στεγνώσει καλά στον ήλιο. Τα χαλάκια μπάνιου, λέγω της υγρασίας που δημιουργείται στο μπάνιο, πρέπει να στεγνώνουν στον ήλιο για να μην δημιουργούν οσμές στον μπάνιο.

Συμβουλή καθαρισμού χαλιών #3 - Πώς να αφαιρέσετε σημάδια από τα έπιπλα
Τα σημάδια στα χαλιά, αυτά τα αντιαισθητικά βαθουλώματα που παραμένουν στο χαλί σας όταν μετακινείτε τον καναπέ ή αναδιατάσσετε τα έπιπλα του υπνοδωματίου μπορούν να εξαφανιστούν - αλλά χρειάζεται συνέπεια και χρόνο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αφαιρέσετε τα βαθουλώματα του χαλιού είναι να χρησιμοποιήσετε μια άκαμπτη βούρτσα. Βουρτσίστε το χαλί σας με κυκλικές κινήσεις για να τραβήξετε τις ίνες του χαλιού πίσω σε όρθια θέση. Εάν τα βαθουλώματα είναι πολύ άσχημα, ο ατμός από ένα σίδερο ατμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με τη βούρτσα για να ισιώσει τις ίνες του χαλιού. Μην βάζετε το σίδερο απευθείας πάνω στο χαλί, αλλά αφήστε τον ατμό από αυτό να υγράνει το χαλί καθώς το βουρτσίζετε.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να αφαιρέσετε τους λεκέδες του χαλιού σας, να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά και τα σημάδια που δημιουργούνται από τα έπιπλα ώστε να έχετε ένα χαλί που έχει υπέροχη αίσθηση και μυρίζει σχεδόν σαν καινούργιο.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.