Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μικτή Χορωδία Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών: Δια βίου Μάθηση Μουσικής για όλους τους συντοπίτες



Έναρξη λειτουργίας της Μικτής Χορωδίας του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών: Δια βίου Μάθηση της Μουσικής για όλους τους συντοπίτες

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Μικτής Χορωδίας του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών υπό το νέο μαέστρο της Χορωδίας, Ευθύμιο Μαυρίδη. Αυτή η πρώτη συνάντηση σηματοδοτεί και το νέο πρόσωπο της Χορωδίας, το οποίο δεν θα έχει να κάνει μόνο με την καλλιτεχνική πράξη αλλά και με τη λειτουργία της Χορωδίας ως ενός τμήματος του Ωδείου, δια βίου μάθησης της μουσικής.

Ας σημειωθεί ότι η πρόσκληση για συμμετοχή στη μικτή Χορωδία του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών αφορά κάθε συντοπίτη μας, κάθε ηλικίας, που αγαπά τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι. Η επιθυμία για ενασχόληση με τη μουσική, όπως και ευρύτερα με την παραγωγή μουσικών πολιτιστικών αγαθών στον τόπο μας είναι επαρκής για την ως άνω συμμετοχή.

Το μόνο εφόδιο που χρειάζεται είναι το μουσικό όργανο που έχει ο κάθε άνθρωπος: η φωνή.

Η υποδοχή παλαιών και νέων μελών όπως και οι πρόβες, θα διεξάγονται κάθε Τρίτη στις 8 μ.μ. στην Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων (Βόρεια Πτέρυγα Πνευματικού Κέντρου).

Λίγα λόγια για το μαέστρο της Χορωδίας, κ. Ευθύμιο Μαυρίδη

Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1967. Άρχισε τις μουσικές του σπουδές στο πιάνο και τραγούδι στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης. Το 1985 συνέχισε τις μουσικές του σπουδές με υποτροφία στο Messiah College των Η.Π.Α. Το 1989 αποφοιτά με το Bachelor of Arts στης Μουσικής και συνεχίζει τις σπουδές του στη Βιέννη. Από το 1992-2001 διδάσκει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στην Πιερική μουσική σχολή, όπου το 1997 γίνεται και καλλιτεχνικός διευθυντής. Το 1999 αναλαμβάνει τη διεύθυνση χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης. Το 1999 παίρνει δίπλωμα μονωδίας από την τάξη της κ. Φ. Νικολαϊδου με το βαθμό "Άριστα παμψηφεί". Την ίδια χρονιά αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Αλεξάνδρειου μουσικής σχολής Αιγινίου "Σοφία Κακούρη". Από τον Φεβρουάριο του 2002 αναλαμβάνει τη διεύθυνση της δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου "Ι. Σακελαρίδης". Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή σεμινάρια (Αυστρία, Ουγγαρία, Σουηδία, Η.Π.Α., κ.ά.). Το 1994 πήρε το Β’ βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο διαγωνισμό για διπλωματούχους πιανίστες που διοργάνωσε ο

Σύνδεσμος Ελλήνων Μουσουργών σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού. Συμμετείχε σε παραγωγές του Σ.Ε.Μ., της "Θεσσαλονίκης, Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ‘97", φεστιβάλ Ολύμπου, του Σ.Ε.Χ.Κ. κ.ά. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ πιάνου και τραγουδιού έχοντας ιδιαίτερη προτίμηση στους σύγχρονους έλληνες συνθέτες.

Από το 2021, είναι καθηγητής Φωνητικής του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.