Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βαγγέλης Θωμάς: Πλήρης εγκατάλειψη του γηπέδου της Έδεσσας μέχρι το γκρέμισμά του - Σοβαρές καταγγελίες (φωτο)



"Το επικείμενο γκρέμισμα του σημερινού γηπέδου της Έδεσσας φαίνεται ότι αποτελεί ισχυρό άλλοθι της Δημοτικής Αρχής για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει αυτό. Μια φράση είναι αυτή που την αποτυπώνει: Πλήρης εγκατάλειψη!" 
Αυτό υποστήριξε με παρέμβασή του στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Κοινωνία Σε Κίνηση" Βαγγέλης Θωμάς, ο οποίος σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εκτός των άλλων, δημοσιεύει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.
Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει στην ανάρτησή του κ. Θωμάς, "σε αυτοψία που πραγματοποίησα στο γήπεδο, βρέθηκα απέναντι σε ιδιαίτερα απογοητευτικές εικόνες τις οποίες «αποθανάτισα» και οι οποίες «μιλούν» από μόνες τους: Στις τουαλέτες του γηπέδου υπήρχε κάποιος σκύλος ο οποίος βρήκε για λίγο μια στιγμή ανάπαυλας εκεί μέσα. Επιπλέον, οι τουαλέτες ήταν μέσα στην βρωμιά και φαίνονταν να μην έχουν καθαριστεί εδώ και μήνες. Μάλιστα, η πόρτα της τουαλέτας δεν υπάρχει καν. Στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση (και χειρότερη) βρίσκονταν τα αποδυτήρια του κλειστού γηπέδου τα οποία ήταν κλειδωμένα με τη δικαιολογία σε κάποιο χαρτί ότι είναι «εκτός λειτουργίας», προφανώς λόγω της υγρασίας που υπάρχει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των τοίχων και όχι μόνο.
Η απάντηση σε αυτό το οπτικό υλικό από τον Δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου ήταν ότι «λόγω του ότι θα γκρεμιστούν οι κερκίδες του γηπέδου δεν έχουμε κάνει κάτι για τις τουαλέτες στο γήπεδο…». 
"Για το τι συμβαίνει όμως στο κλειστό γήπεδο… δεν έλαβα καμία απάντηση", τονίζει ο Βαγγέλης Θωμάς προσθέτοντας ότι "η κατεδάφιση του γηπέδου θα ξεκινήσει τον Ιούλιο αν και ο εργολάβος που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο έχει υπογράψει την σύμβαση από τις 17/1/22, με χρονικό ορίζοντα αποπεράτωσης του έργου σε 30 μήνες."
Επίσης, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης "ο κ. Δήμαρχος με δηλώσεις του στον έντυπο τύπο, (εφημερίδα «Εδεσσαϊκή», 11/6/22) τονίζει ότι το γκρέμισμα του γηπέδου, ούτε λίγο ούτε πολύ, δεν θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στις ομάδες της πόλης μας, καθώς έχουν εξευρεθεί χώροι όπου οι αθλοπαιδιές (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ) θα φιλοξενούνται στο σχολικό κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γενικού Λυκείου. Αποκορύφωμα στην αναφορά του είναι ότι για την τοξοβολία (από τον ΓΣ «Σπάρτακος») απαιτείται μεγαλύτερος σε μήκος χώρος και ότι η αίθουσα στα παλιά σφαγεία, που θα διαμορφωθεί κατάλληλα με παρεμβάσεις, θα γίνει προπονητήριο! Η απαραίτητη διευκρίνηση όμως (που δεν έγινε από τον κ. Δήμαρχο) είναι ότι το «προπονητήριο» αυτό πρόκειται να γίνει στο σημερινό κτήριο όπου βρίσκεται το μηχανοστάσιο του Δήμου μας και το οποίο θα πρέπει να λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας. Τώρα, το πότε θα εξασφαλιστούν αυτές οι άδειες, το πότε θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να είναι έτοιμο και ασφαλές και πότε γενικώς θα παραδοθεί έτοιμο για λειτουργία, είναι ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί (Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…)," επισημαίνει.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας
Παράλληλα, στη ίδια συνεδρίαση του ΔΣ υπήρχε θέμα στην Ημερήσια Διάταξη η ψήφιση του ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) της Έδεσσας, το οποίο θα είναι δεσμευτικό τουλάχιστον για μια πενταετία από τώρα στο σχεδιασμό έργων της Έδεσσας, όπως ανέφεραν σχετικά οι μελετητές του σχεδίου. Όπως προβλέπεται, στο σημείο του σημερινού γηπέδου της πόλης θα δημιουργηθεί ένα ανοιχτό πολιτιστικό πάρκο… "Επιτέλους, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια πληροφορηθήκαμε τι θέλει να δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή στην θέση του σημερινού γηπέδου… (Και αυτό φυσικά αν δεν προκύψουν προβλήματα με χαρακτηρισμένα ρυμοτομικά σχέδια που υπάρχουν ήδη και προβλέπουν συγκεκριμένα πράγματα, αλλά αυτό είναι το τελευταίο)", υπογραμμίζει ο κ. Θωμάς, καταλήγοντας ως εξής:
"Συμπερασματικά, «βαδίζουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα» και μάλιστα με μεγάλες δόσεις… προχειρότητας και ασάφειας. Σε κάθε περίπτωση, οφείλω να παρακολουθώ τις εξελίξεις και να ενημερώνω τους πολίτες".







 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Ρε Βαγγέλη αν έριχνε λεφτά για τις τουαλέτες και τα άλλα θα λέγατε ότι ρίχνει λεφτά σε κάτι που θα γκρεμίσει δεν έριξε πάλι του την λέτε...έλεος έχετε κουράσει τον κόσμο με τις πατάτες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις πόσα χρόνια βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση οι τουαλέτες??
      Μην σας κακολογησουν τον Δήμαρχο.....

      Διαγραφή
  2. Έχω μια απορία και θέλω να την απαντήσεις, γιατί τα θέματα -ερωτήσεις δεν τα υποβάλει ς σαν παράταξη του τσεπκετζη και τα ανεβάζεις μονος; τρέχει τίποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψαξτε αλλου για προβληματα παιδια οχι σε αυτη τη παραταξη

      Διαγραφή
    2. Ψάχνουμε εκεί γιατί οι μισοί την έχουν κάνει

      Διαγραφή
    3. Να ρίξει λεφτά ; !!! Η υγιεινή σε αυτή την πόλη δεν υπάρχει παιδάκια δεν προπονούνται γυμναστές δεν υπάρχουν οι πολίτες δεν γυμνάζονται ;
      Πρέπει να είναι οι τουαλέτες εστία μολύνσεως δηλαδή;
      Αλλά να μου πείς όλοι αυτοί κατουράνε στο γκαζόν για να το ποτίσουν.
      Για γέλια είστε μερικοί μπράβο σας !

      Διαγραφή
  3. Προς τι η απορία για τον σκύλο στις τουαλέτες;
    Δεν βλέπετε ότι τα αδέσποτα έχουν καταλάβει την πόλη και σε λίγο δεν αποκλείεται να αντικαταστήσουν τους καταρράκτες από σήμα κατατεθέν της πόλης;
    Όσο αφορά το νέο γκαζόν στο γήπεδο της πόλης που ξεκίνησε η σπορά του πριν ένα περίπου χρόνο.
    Πότε θα είναι έτοιμο;
    Πότε είχε υποχρέωση ο κατασκευαστής να το παραδώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίμενε τα σπαράγγια αλλά δεν του έκαναν την χάρη και δεν φύτρωσαν
      Τώρα μιλάς για τον κατασκευαστή εδώ ο νοικοκύρης δεν έδωσε σημασία ο κατασκευαστής θα ιδρώσει η δουλειά έγινε όπως έπρεπε ....!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.