Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εγκαίνια του Νέου Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Σκύδρας (φωτο)



Με την τελετή του αγιασμού και τις ευλογίες της Εκκλησίας μας από τον Σεβαστό Πατέρα  Αθανάσιο Ρούντο πραγματοποιήθηκαν, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, τα εγκαίνια του Νέου Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Δ.Α.Κ.) Σκύδρας.
Λόγω της έντονης βροχόπτωσης η τελετή πραγματοποιήθηκε στο στεγασμένο χώρο του Δ.Α.Κ.
Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Διευθυντής Αστυνομίας Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, ο συντονιστής του 3ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κεντρικής Μακεδονίας Χριστόδουλος Φανιόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Χρυσαφίδης, Ιωάννα Βέργου, Αθανάσιος Γίτσας, Σταύρος Πασχαλίδης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Νίκος Χατζηιωαννίδης,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαράλαμπος Γεραντίδης, Θεμιστοκλής Κρητίδης, Κωνσταντίνος Τερζίδης, η Γεωργία Γάτσου εκπροσωπώντας παράλληλα τον Βουλευτή Διονύση Σταμενίτη που είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις στο Κοινοβούλιο, ο Βασίλειος Τσαπτσάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πετριάς – Πλευρώματος – Λουτροχωρίου Γρηγόρης Βόλτσης, η Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρισης Σοφία Σαμαρτζίδου, ο Πρόεδρος της ομάδας πετοσφαίρισης του «Αριστοτέλη» Σκύδρας Γιώργος Μαραντίδης, αθλητικοί παράγοντες, εκπαιδευτικοί, γονείς και φίλοι των παιδιών που έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις που εμπλούτισαν την τελετή των εγκαινίων.
Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου καλωσόρισε κι απηύθυνε χαιρετισμό. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της Δημάρχου ακολουθεί λίγο παρακάτω.
Την εκδήλωση των εγκαινίων συντόνισε ο Πρόεδρος της Σκύδρας Θεόδωρος Αντωνιάδης.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις: του Παραολυμπιονίκη Αναστάσιου Τσίου, της διεθνούς αθλήτριας πετοσφαίρισης Όλγας Στράντζαλη, της οποίας την τιμητική πλακέτα, λόγω υποχρεώσεων, παρέλαβε ο πατέρας της, προπονητής πετοσφαίρισης Αθανάσιος Στράντζαλης,η βράβευση του διεθνούς αθλητή ποδοσφαίρου Ευθύμη Κουλούρη, του οποίου λόγω επίσης υποχρεώσεων την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η θεία και νονά του Γεωργία Μαλεζά, η οποία κατά την παραλαβή αναφέρθηκε στα λόγια του Ουαλού προπονητή Κρις Κόλμαν που είπε μεταξύ των άλλων για τον Ευθύμη Κουλούρη ότι πέρα από καλός αθλητής είναι ένα παιδί με ήθος κι αξιοπρέπεια.
Στη συνέχεια τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας των τμημάτων Γ2 και Ε1 με ωραίους και συγχρονισμένους σχηματισμούς  με την καθοδήγηση και το συντονισμό της εκπαιδεύτριας σωματικής αγωγής Μαρίας Λαμπρίδου και τη στήριξη του Διευθυντή του Σχολείου Ευθύμη Τερζίδη, έκαναν αναπαράσταση της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων στον ανοιχτό γήπεδο του Δ.Α.Κ.
Ακολουθεί το κείμενο του καλωσορίσματος και του χαιρετισμού της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου.
     
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Α.Κ. ΣΚΥΔΡΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022
Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τη νεολαία, τον αθλητισμό, τον Δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή καθώς εγκαινιάζουμε και παραδίδουμε στους νέους μας, στις αθλητικές μας ομάδες, στον αθλητικό κόσμο και σ΄όλους τους πολίτες ένα νέο στην ουσία αθλητικό κέντρο, ένα αθλητικό κέντρο σύγχρονων προδιαγραφών, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Σκύδρας.

Από την αρχή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου μας, δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα των αθλητικών υποδομών, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους δημότες μας, μικρούς και μεγάλους, να αθλούνται με αξιοπρέπεια.

Πέραν αυτού όμως θεωρήσαμε υποχρέωσή μας την απόκτηση ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου, τιμώντας παράλληλα όλες τις Σκυδραίες και τους Σκυδραίους που ξεκίνησαν από το ΔΑΚ Σκύδρας και έφτασαν ψηλά, κατακτώντας αγωνιστικές και ανθρώπινες πρωτιές σε Πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. 
Όλα αυτά τα δικά μας παιδιά,  που μας γεμίζουν υπερηφάνεια και μας τιμούν, όπως είναι η Όλγα η Στράντζαλη, ο Ευθύμης Κουλούρης, ο Αναστάσιος Τσίου, τους οποίους και ενδεικτικά θα τιμήσουμε σήμερα με την ευκαιρία της τελετής των εγκαινίων και θ΄ ακολουθήσει η τιμητική διάκριση των υπόλοιπων αθλητών μας, σε άλλες εκδηλώσεις του Δήμου μας, γιατί είναι πολλοί και αξιόλογοι.

Όλους τους αθλητές μας τους ευχαριστούμε ολόθερμα για την προσφορά τους στον αθλητισμό και την κοινωνία μας, τους ευχαριστούμε που είναι πρότυπα για τις νεότερες γενιές και τους ευχόμαστε ολόψυχα να είναι πρώτα γεροί και ακολούθως να έχουν πάντα επιτυχίες!
Όλους τους αθλητές μας τους δίνουμε πολλά συγχαρητήρια, όπως και στους γονείς αλλά και στους προπονητές τους: είναι  εδώ κι ο προπονητής του Παραολυμπιονίκη μας, ο Κωνσταντίνος Φερφέλης.  

Η ύπαρξη ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου, είναι υποχρέωσή μας απέναντι στην ιστορική ομάδα ΒΟΛΕΪ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΚΥΔΡΑΣ, απέναντι σε αυτούς που αγωνίστηκαν με τη φανέλα του ΑΕΤΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ και ακολουθούν οι επόμενες γενιές.

Και δεν είναι υπερβολή να τονίσουμε ότι η διαμόρφωση του Δ.Α.Κ. Σκύδρας, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα μας που ξεχωρίζει και δεσπόζει ανάμεσα στα αθλητικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής.

Τα έργα που υλοποιήσαμε στο Δ.Α.Κ. Σκύδρας είναι τα εξής:
1. Εργασίες Τοποθέτησης Ταρτάν στον Στίβο του Γηπέδου Σκύδρας και  Αντικατάσταση των Κουφωμάτων στο Κλειστό Γυμναστήριο, προϋπολογισμού  531.713,92 €. (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ)
Το έργο περιελάμβανε την τοποθέτηση 3.680 Μ2 χυτού συνθετικού τάπητα (ταρτάν) στο γήπεδο στίβου του ΔΑΚ Σκύδρας καθώς και την τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδου, αντικατάσταση κουφωμάτων και τον χρωματισμό της πρόσοψης του κλειστού γυμναστηρίου Σκύδρας.  Επίσης μέσω της σύμβασης τοποθετήθηκαν εξωτερικά όργανα γυμναστικής.

2. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ  ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΚΥΔΡΑΣ, προϋπολογισμού 171.794,73 € ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ 2017ΣΕ01600015» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Αντικείμενο του έργου ήταν οι εργασίες ανακαίνισης/συντήρησης τμήματος του κλειστού γυμναστηρίου της Σκύδρας, Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει τα αποδυτήρια των ομάδων, τις τουαλέτες κοινού το γραφείο του γηπέδου, το κυλικείο και την αίθουσα προπόνησης-βαρών και τοποθέτηση καινούργιου πίνακα αποτελεσμάτων μέσα στο κλειστό. Επίσης τοποθετήθηκε φωτισμός στο χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου που βρίσκεται στο ίδιο οικόπεδο με το κλειστό γυμναστήριο. Με την ολοκλήρωση του έργου το Κλειστό Γυμναστήριο εναρμονίζεται με τις αναγκαίες ΚΥΑ  και πλέον καθίσταται δυνατή η επέκταση του ωραρίου προπονήσεων και διεξαγωγής αγώνων και  μετά τη δύση του ήλιου.

3. Προμήθεια χλοοτάπητα για το Δημοτικό Στάδιο Σκύδρας 57.549,64  € (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ)
Το έργο αφορούσε την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του ποδοσφαιρικού γηπέδου Σκύδρας 9.500 Μ2

4. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ  20.832,00 €. ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
Αφορά την προμήθεια κουφωμάτων για την αντικατάσταση των παλαιών της κύριας όψης του κλειστού γυμναστηρίου Σκύδρας.

5. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ Δ.Α.Κ. ΣΚΥΔΡΑΣ, προϋπολογισμού 74.280,96 ευρώ, με ίδιους πόρους του Δήμου Σκύδρας.  Περιλαμβάνει την διαμόρφωση της εισόδου με την απορροή ομβρίων υδάτων, βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά της περίφραξης και των κτισμάτων εσωτερικά του ΔΑΚ, τοποθέτηση νέων καθισμάτων στην κερκίδα, τοποθέτηση πινακίδων, τη διαμόρφωση κηπαρίων στην είσοδο του Δ.Α.Κ. και την τοποθέτηση αθλητικών παραστάσεων, που λόγω του καιρού δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη τοποθέτησή τους.

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ : 856.171,25 €
Ήδη το Δ.Α.Κ. λόγω αυτών των έργων έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της αθλητικής κοινότητας σε επίπεδο περιφέρειας και ξεκίνησε να φιλοξενεί ανάλογους διασυλλογικούς αγώνες.

Όμως, η καινούργια αυτή εικόνα που παρουσιάζει το Δ.Α.Κ. Σκύδρας με τα νέα έργα, τη δυνατότητα που παρέχει για νέες αθλητικές δραστηριότητες και συγκεντρώσεις, για νέες χρήσεις και δράσεις που μπορούν πλέον με άνεση κι ασφάλεια να πραγματοποιηθούν δεν έγιναν διά μαγείας.

Έγιναν μετά από στόχευση, προγραμματισμό, μελέτη, επίμονη κι αποτελεσματική διεκδίκηση και πίεση προς την κεντρική διοίκηση, είναι αποτέλεσμα της χρηστής διαχείρισης και διοίκησης μας, είναι αποτέλεσμα καθημερινού αγώνα.

Σήμερα, λοιπόν, έχουμε τη χαρά και την ικανοποίηση να εγκαινιάζουμε το σύνολο αυτών των έργων και χρήσεων που πραγματικά αναδεικνύουν το Δ.Α.Κ. Σκύδρας σ΄ένα αθλητικό κόσμημα που το χαίρονται και θα το χαίρονται όλοι.

Δεν θα μείνουμε όμως σ΄αυτά. Συνεχίζουμε.

Σ΄αυτό το σημείο όμως, θέλω να τονίσω και να επισημάνω ότι η αξία και η σημασία των έργων αυτών, όπως κι όλων των έργων που κατασκευάζουμε και υλοποιούμε, έχει αντίκρισμα και ουσία όταν σεβόμαστε αυτά τα έργα, τα προσέχουμε, τα φροντίζουμε, δεν τα καταστρέφουμε, αλλά τα χρησιμοποιούμε με τον καλύτερο κι ορθολογικότερο τρόπο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα τα στερηθούμε, αφού πολλές φορές το κόστος ανακατασκευής ή επισκευής και επιδιόρθωσης τους είναι μεγάλο, χρονοβόρο και μέχρι την αποκατάστασή τους, δυστυχώς, τίθενται εκτός λειτουργίας γιατί μπορεί να είναι κι επικίνδυνα για την ασφαλή χρήση τους.

Μαζί, όμως, με το σεβασμό που οφείλουμε σε μια δημόσια περιουσία που ανήκει σ΄όλους μας και την πληρώνουμε όλοι μας, όπως είναι οι αθλητικές υποδομές κι εγκαταστάσεις, οφείλουμε να σεβόμαστε τον άνθρωπο και τις αξίες του.

Οφείλουμε να σεβόμαστε, να υπερασπιζόμαστε και να προάγουμε το Ολυμπιακό πνεύμα και ιδεώδες, την αγνότητα του αθλητισμού, την άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι.

Θέλουμε αθλητές μονιασμένους κι αγκαλιασμένους στους αγωνιστικούς χώρους.

Θέλουμε φιλάθλους μικρούς και μεγάλους που θα απολαμβάνουν το θέαμα και θα χειροκροτούν κάθε προσπάθεια,  θα συμπεριφέρονται με κοσμιότητα χωρίς ύβρεις, βωμολοχίες και προκλήσεις.

Θέλω να σημειώσω και να σας μεταφέρω ένα γεγονός που συνέβη πριν από λίγες ημέρες, την προηγούμενη βδομάδα, στο πλαίσιο των αθλητικών αγώνων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

Ένα γεγονός που δείχνει ότι κι εμείς οι μεγάλοι καλό είναι να ακούμε τα  παιδιά, διότι έχουν πολλά και χρήσιμα να μας πουν.

Αναφέρομαι λοιπόν στο πανό που σήκωσαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Προφήτη Ηλία με την εξής επιγραφή:
Χάσουμε – Κερδίσουμε – Θα πανηγυρίσουμε.
Μια φράση, ένα σύνθημα  που με ικανοποίησε και χαροποίησε ιδιαίτερα.
Μια φράση που συμπυκνώνει την ουσία του αθλητισμού.
Διότι αυτό είναι ο αθλητισμός.
Είναι πάνω απ΄όλα ένα πανηγύρι, μια γιορτή, μια καθολική, μια συλλογική γιορτή, χωρίς βία, χωρίς έκτροπα, χωρίς φανατισμούς κι εντάσεις. Αλλά μόνο χειροκροτήματα, επευφημίες, αγκαλιές, συγχαρητήρια κι επαίνους για τις διακρίσεις και τις επιτυχίες αλλά κυρίως και βεβαίως για την αξία και τη σημασία της συμμετοχής και της άμιλλας.
Για την αξία του «ήμουν κι εγώ εκεί» είτε ως φίλαθλος είτε ως αθλητής.
Αν όλα αυτά τα καταφέρουμε και πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε, τότε πραγματικά έχουμε πετύχει τους στόχους μας κι έχουν αντίκρισμα αυτά που υλοποιούμε ως υποδομές και καλλιεργούμε και προάγουμε ως κοινωνικές αξίες.
Θέλω να υπογραμμίσω ότι με τα έργα αυτά αποδεικνύουμε το αμέριστο ενδιαφέρον μας για τον αθλητισμό και τη νεολαία κι ότι υλοποιούμε τα σχέδιά μας, τις προεκλογικές και προγραμματικές μας δεσμεύσεις χωρίς συμβιβασμούς. Κι αυτός είναι ο λόγος που πραγματοποιούμε τη σημερινή τελετή εγκαινίων.
Πραγματικά δεν ανήκει στις προτεραιότητές μας η προβολή και οι ανούσιοι εντυπωσιασμοί.
Μας ενδιαφέρει η δημοσιότητα στο βαθμό της ενημέρωσης και της αμφίδρομης σχέσης κι επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας.
Μας ενδιαφέρει η δημοσιότητα ως μέσο απόδειξης της συνέπειας μεταξύ λόγων και πράξεων, μας ενδιαφέρει η υλοποίηση έργων που απαντούν και ικανοποιούν τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, που δίνουν λύσεις και βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας και καθιστούν τον τόπο μας ευχάριστο κι ανθρώπινο για τους κατοίκους και τους δημότες του, ελκυστικό και φιλόξενο για τους επισκέπτες του.
Ως Δημοτική Αρχή, ως Δήμος Σκύδρας νιώθουμε κι έχουμε τη μεγάλη ευθύνη και υποχρέωση να προσφέρουμε στους νέους μας τις βάσεις, τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες να συμμετάσχουν ισότιμα στο γίγνεσθαι του τόπου μας, ώστε να συμβάλλουν και να συνεισφέρουν με τη δυναμική τους, τις φρέσκιες ιδέες και το ελεύθερο πνεύμα τους στην πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας μας.
Να τους δοθούν οι δυνατότητες ν΄ανοίξουν νέους δρόμους στη ζωή τους, να εκπαιδευτούν, να εργαστούν, να σταδιοδρομήσουν, να δημιουργήσουν, να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό βρισκόμαστε δίπλα κι ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας, επιβραβεύουμε τις διακρίσεις και τις επιτυχίες τους, στηρίζουμε γενικότερα τους νέους μας μέσα από έργα και δράσεις εκπαιδευτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και βεβαίως αθλητικές, όπως λαμπρό παράδειγμα και υπόδειγμα αποτελεί η παράδοση του Δ.Α.Κ. Σκύδρας.

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ,
ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, το παραδίδουμε στους δημότες μας, μικρούς και μεγάλους, για να το απολαύσουν και να το χαρούνε, με την ευχή να είναι πάντα γεμάτο και να συνεχιστεί η αθλητική παράδοση της Σκύδρας μας.
Το παραδίδουμε με την ευχή να βγάλει πολλές αθλήτριες και πολλούς αθλητές που θα κάνουν γνωστή τη Σκύδρα Πανελλαδικά και παγκόσμια».
Κλείνοντας την ομιλία της η Δήμαρχος  ευχαρίστησε θερμά τον Σεβαστό  Πατέρα Αθανάσιο Ρούντο, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Διευθυντή Αστυνομίας Πέλλας, τον συντονιστή της 3ης ΠΕ.Κ.Ε.Σ  τους συνεργάτες της αιρετούς, τα στελέχη του Δήμου, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τα παιδιά  κι όλους τους παρευρισκόμενους ευχόμενη παράλληλα και σ΄άλλα με υγεία.
 












ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Υπάρχει και μια φωτογραφία με τα νερά που μαζεύει η "νέα" είσοδος των έργων 75.000€...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ο συνεργατης σου πελλανιους που μονιμως δυσφημει την Σκυδρα, επειδη ζηλευει τη δημαρχο.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.