Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών κλείνει την σπουδαστική χρονιά με το εμβληματικό Mauthausen του Μίκη Θεοδωράκη



Η ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι τις 23.6.2022 αποτελεί περίοδο συναυλιών για το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών.

Φέτος, το ωδείο θα διεξάγει τις μαθητικές του συναυλίες στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου και στις οποίες οι σπουδαστές του θα παρουσιάσουν την καλλιτεχνική τους δουλειά, όπως και οι καθηγητές του, το εκπαιδευτικό τους έργο.

Έτσι, οι συντοπίτες μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν συναυλίες των οποίων περιεχόμενο θα κυμαίνεται από τη δυτική έντεχνη μουσική δημιουργία (κλασική μουσική) μέχρι και την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Η αυλαία θα πέσει με το εμβληματικό Mauthausen του μουσουργού, Μίκη Θεοδωράκη.

Έτσι, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο θα διεξαγάγει την κεντρική μαθητική συναυλία του στο Ανοικτό Θέατρο Γιαννιτσών. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, μαθητές μέσων και ανωτέρων τάξεων θα ερμηνεύσουν έργα από τη νεοελληνική και διεθνή μουσική φιλολογία.

Στο δεύτερο μέρος, η παιδική-εφηβική χορωδία μαζί με ορχηστρικό σύνολο του Ωδείου, θα ερμηνεύσουν τον κύκλο τραγουδιών Mauthausen του Μίκη Θεοδωράκη που αποτελεί μελοποίηση του ομότιτλου αφηγηματικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η επεξεργασία/διασκευή και διεύθυνση του φωνητικού και οργανικού συνόλου ανήκει στον καθηγητή κιθάρας και θεωρητικών ευρωπαϊκής μουσικής του Ωδείου, Θεόδωρο Γκουγκουσούδη.

Με το Mauthausen, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών εγκαινιάζει μια νέα συναυλιακή οπτική: την παρουσίαση ολοκληρωμένων έργων Ελλήνων μουσουργών, όπως και την υπηρέτηση θεματικών ενοτήτων∙ κάτι που τιμά και διακρίνει τον ρόλο του ως Δημοτικό Φορέα Εκπαίδευσης και Πολιτισμού.

Η μεγάλη μαθητική συναυλία “Mauthausen” του Aλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών θα διεξαχθεί την Πέμπτη 23 Ιουνίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο Ανοικτό Θέατρο Γιαννιτσών.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.