Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

O Γ. Καρασμάνης στις κοινότητες Αθύρων, Δυτικού και Ραχώνας που επλήγησαν από την θεομηνία (φωτο)Ο Γιώργος Καρασμάνης διαπιστώνει με τα ίδια του τα μάτια την ολοκληρωτική καταστροφή σε Άθυρα, Δυτικό, Ραχώνα και βιώνει την απόγνωση των παραγωγών
 
Στις δημοτικές κοινότητες Αθύρων, Δυτικού και Ραχώνας, βρέθηκε ο Γιώργος Καρασμάνης από την Παρασκευή το απόγευμα και ολόκληρο το Σάββατο και, από χωράφι σε χωράφι, υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των τεράστιων ζημιών από τη θεομηνία της προηγούμενης μέρας: Οι θυελλώδεις άνεμοι, μαζί με χαλάζι μεγέθους καρυδιού και δυνατή βροχή, αφάνισε καρπούζια, πεπόνια, βιομηχανική ντομάτα, κηπευτικά, ροδιές, άλλα οπωροφόρα, αλλά και βαμβακοκαλλιέργειες, καλαμπόκια, σιτηρά, ηλίανθους, ρεβύθια κλπ.

Οι πληγέντες καλλιεργητές αλλά και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής που βρέθηκε στο ¨μάτι¨ της θεομηνίας, μιλάνε για ¨πρωτοφανές φαινόμενο¨, για ένα είδος ¨τυφώνα¨ που μέσα σε 10 – 15 λεπτά, εκτός από τις καλλιέργειες τσάκισε και έριξε κολώνες της ΔΕΗ, ρήμαξε θερμοκήπια, συστήματα άρδευσης, φωτοβολταϊκά, ξερίζωσε δέντρα και μόνον από θαύμα γλιτώσαμε ανθρώπινα θύματα!

Ο Γιώργος Καρασμάνης, βίωσε από πρώτο χέρι τη δεινή θέση, τα αδιέξοδα και την απόγνωση που άφησε στο πέρασμά του ο πρωτόγνωρος εφιάλτης σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Με τη σοδειά τους – άλλη στο στάδιο της συγκομιδής και άλλη στο στάδιο της ωρίμανσης – ολοκληρωτικά καταστραμμένη, με τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς χαμένους και μαζί τους χαμένη κάθε ελπίδα για εισόδημα!

Ο πρώην Υπουργός τους διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι όλες οι ζημιές τους καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ. Και ότι ο Οργανισμός – χωρίς κανενός την δήθεν ¨παρέμβαση¨ - είναι υποχρεωμένος να δρομολογήσει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες: προεκτιμήσεις, υποβολή δηλώσεων, αντικειμενικές εκτιμήσεις και ακριβοδίκαιες αποζημιώσεις. Επίσης τους διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος να χάσουν τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, διότι, οι Κοινοτικοί Κανονισμοί προβλέπουν την ¨ανωτέρα βία¨, η οποία και αποδεικνύεται με τη δήλωση ζημιάς και το πόρισμα.

Στη συζήτηση με τους κατεστραμμένους παραγωγούς, χαρακτήρισε και αυτήν την πρωτόγνωρη θεομηνία ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης. Υπενθύμισε τις μάχες που έδωσε στο σύντομη θητεία του ως Υπουργός για την ισχυροποίηση του ΕΛΓΑ και την οποία συνεχίζει αταλάντευτα, διότι οι συνέπειες ακριβώς αυτής της δραματικής κλιματικής αλλαγής χρόνο με το χρόνο θα γίνονται συχνότερες και πιο καταστροφικές . Κι’ αυτό, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον με ένα ισχυρό σύστημα ασφάλισης της παραγωγής και του εισοδήματος, με αυτοματοποιημένες διαδικασίες και – βέβαια – χωρίς να έχουν ανάγκη οι παραγωγοί από δήθεν ¨παρεμβάσεις¨.

Ο Γιώργος Καρασμάνης, διαβεβαίωσε τους πληγέντες καλλιεργητές ότι, έχοντας και προσωπική εμπειρία της ολοκληρωτικής ζημιάς που υπέστησαν, θα είναι συνεχώς στο πλευρό τους παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις στις διαδικασίες μέχρι την δίκαιη αποζημίωσή τους.

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή 
katsra
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.