Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Στο εδώλιο και οι 12 για ανθρωποκτονία με δόλο η πρόταση της εισαγγελέως



Την παραπομπή των 12 κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού προτείνει η εισαγγελέας Πρωτοδικών προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Ζητεί να δικαστούν όλοι σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Για την θανατηφόρα επίθεση με οπαδικά κίνητρα που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία κατηγορούνται 12 άτομα που προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα και για άλλα αδικήματα.

Η 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, τέσσερις μήνες μετά το περιστατικό, ολοκλήρωσε την έρευνα. Δεν ασκήθηκαν συμπληρωματικές διώξεις και δεν προέκυψε η εμπλοκή νέων προσώπων στην υπόθεση.

Η ογκώδης δικογραφία διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελέα στις αρχές Ιουνίου και η σχετική πρόταση έγινε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την παραπομπή των 12 κατηγορουμένων σε δίκη.

Η δικογραφία περιλαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις, εξετάσεις DNA, άρσεις επικοινωνιών, οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες, ψηφιακή πραγματογνωμοσύνη κι άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έχασε τη ζωή του από τα τραύματα που έφερε στα πόδια και στο κεφάλι.

Η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή ενός από τους κατηγορουμένους και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός από την παρέα του Άλκη ενώ για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ζητάει να παραπεμφθούν για συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα.

Πηγή: grtimes.gr





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.