Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φυσικό αέριο: Πολιτική συμφωνία των 27 για μείωση της κατανάλωσης



Οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για τη μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου ενόψει του ερχόμενου χειμώνα, αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η ή τσεχική προεδρία. Ειδικότερα σημειώνει:

«Αυτό δεν ήταν μια αδύνατη αποστολή! Οι υπουργοί κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για τη μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου ενόψει του ερχόμενου χειμώνα».

Δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί οι λεπτομέρειες τις συμφωνίες. Ωστόσο το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσων μετέδιδε από τα ξημερώματα, πως αυτή προβλέπει την οικειοθελή μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% από την 1η Αυγούστου έως τα τέλη του Μαρτίου, καθώς και έναν μηχανισμό που θα σημαίνει συναγερμό σε περίπτωση σημαντικών ελλείψεων αερίου.

Τα 27 κράτη - μέλη με τη συμφωνία αυτή θέλουν να στείλουν πάνω από όλα ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας, αφού υπήρχαν φόβοι πως αυτή θα λυγίσει από την πίεση της Gazprom. Το Κρεμλίνο μέσω του ενεργειακού κολοσσού του επιχειρεί να προκαλέσει έναν βαρύ «ρωσικό χειμώνα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήδη από αύριο μειώνονται περαιτέρω οι ροές.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Για να το δίνουν στη Γερμανία.
    Γεια σου Κούλη άρχοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 27.xeganoti.kanane.sinfonia.ia.afto.pou.den.exoun.xa.xaa.xaaAa.🐐🐐🐐🐐🐐

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως έχουνε.
      Έχουνε κάλο στον εγκέφαλο όλα τα τσιράκια.
      Η ιστορία έχει δείξει ότι τους ¨¨πολέμους¨¨ τους έχασαν όσοι δεν είχαν ενέργεια και πρώτες ύλες, βλέπε Γερμανία-Ιαπωνία.
      Η Ευρώπη δεν έχει τίποτα από τα δύο και απλά την έβαλαν μπροστά και από απέναντι από τη Ρωσία οι Γιάγκηδες για να τη διαλύσουν..
      Και δεν χρειάζεται και πολύ. Μερικά ζαβά και τσιράκια να έχεις και η δουλειά έγινε

      Διαγραφή
  3. Και ποιος θα πληρώσει για τις εγκαταστάσεις στις οικοδομές και στα σπίτια?εδώ δε φτάνουν για τα άκρως απαραίτητα!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.