Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα μέθοδος θα βοηθάει τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 να χάνουν βάρος ενώ… κοιμούνται



Να χάσουν βάρος ενώ κοιμούνται, θα μπορούν πλέον τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 με τη βοήθεια μιας νέας μεθόδου, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Την ίδια ώρα μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναζητά εθελοντές για να δοκιμάσουν το νέο σύστημα που θα εξετάσει εάν η εισπνοή λιγότερου οξυγόνου κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να συμβάλει στην απώλεια βάρους, γράφει το DPA. Στόχος της μελέτης είναι να διερευνηθεί εάν ο ύπνος σε ειδικές σκηνές στις οποίες δημιουργείται περιβάλλον χαμηλού οξυγόνου είναι αποτελεσματικός στη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα και κατά συνέπεια στην απώλεια βάρους.

Προηγούμενα στοιχεία έδειξαν ότι η υποξία μπορεί να μειώσει την όρεξη και να κάψει περισσότερες θερμίδες σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Οι εθελοντές που συμμετέχουν στις δοκιμές μπορούν να το κάνουν στο σπίτι τους, κοιμούνται σε μια σκηνή που έχει στήσει η ομάδα ερευνητών, για δύο περιόδους των 10 ημερών το καθένα.

Σε μια περίοδο, το επίπεδο οξυγόνου θα προσαρμοστεί στο 15%, παρόμοια με τα επίπεδα στα οποία εκτίθενται οι επιβάτες ενός αεροπλάνου ή οι άνθρωποι που ζουν σε μεγάλα υψόμετρα.

«Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια κοινή πάθηση που προκαλεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας να γίνουν πολύ υψηλά. Για πολλούς ανθρώπους, είναι μια μακροχρόνια πάθηση που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινή τους ζωή και να τους εκθέσει σε υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν άλλες σοβαρές επιπλοκές, όπως καρδιακές παθήσεις ή προβλήματα όρασης. δήλωσε ο Δρ Ant Shepherd, ανώτερος λέκτορας στη Σχολή Επιστήμης Αθλητισμού, Υγείας και Άσκησης, σύμφωνα με τις αναφερόμενες πηγές.

«Ενώ η απώλεια και η μείωση της γλυκόζης στο αίμα είναι δυνατή μέσω διατροφικών αλλαγών και αυξημένης άσκησης, σε μερικούς ανθρώπους υπάρχει μια σειρά παραγόντων και εμποδίων που εμποδίζουν αυτές τις αλλαγές στον τρόπο ζωής», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των δοκιμών, οι εθελοντές θα πρέπει να φορούν έξυπνες συσκευές παρακολούθησης, να τηρούν αρχείο καταγραφής των τροφίμων που καταναλώνονται και να δέχονται δείγματα για ανάλυση. Επιπλέον, οι ερευνητές θα αναλύσουν τη σύσταση του σώματός τους και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους για να κατανοήσουν την αντίδραση του οργανισμού στην υποξία.

«Υπάρχουν ήδη άφθονα στοιχεία από άλλες μελέτες ότι η υποξία βελτιώνει τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα και συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Δεν είμαστε απολύτως σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά πιστεύουμε ότι πιθανότατα βοηθά στην καύση περισσότερων θερμίδων και στην καταστολή της λαχτάρας, ώστε οι άνθρωποι να μην αισθάνονται τόσο πεινασμένοι», πρόσθεσε ο Shepherd.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.