Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικά



11,5 τόνους πυρομαχικά μετέφερε το Antonov που συνετρίβη στην Καβάλα δήλωσε ο υπ. Άμυνας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ από το Βελιγράδι, Νίκος Πέλπας.

Τα πυρομαχικά προορίζονταν για το Μπαγκλαντές. Τα πυρομαχικά φορτώθηκαν στο αεροδρόμιο Μέγας Κωνσταντίνος στην πόλη Νις στη Νότια Σερβία. Είναι σερβικής παραγωγής πυρομαχικά, τα οποία νόμιμα εξάγονται προς το Μπαγκλαντές. Στις 09:40 (ώρα Ελλάδας απογειώθηκε από την πόλη Νις και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα μέχρι να βγει από τον εναέριο χώρο της Σερβίας. Ο υπ. Άμυνας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς είπε ότι το αεροπλάνο ανήκε σε ιδιωτική εταιρεία της Ουκρανίας και ότι η εξαγωγή των πυρομαχικών έγινε με την άδεια των σερβικών αρχών.
Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο της συντριβής του Antonov, σπεύδει ειδική ομάδα πυρηνικής βιολογικής χημικής άμυνας. 

Ειδικότερα, ξεκινά από την Αθήνα με Σινούκ ειδικός στρατιωτικός λόχος για να συμμετέχει στις έρευνες. Θα διατεθεί τμήμα του ΕΔΛΟ/ΠΒΧ (Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής) Άμυνας του ΓΕΕΘΑ με 14 άτομα.

Η μετακίνηση του τμήματος θα γίνει με CH-47D από Μέγαρα. Στην περιοχή έχουν μεταβεί δύο ομάδες ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς).




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.