Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πολύ αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών την Κυριακή – Ξένες δυνάμεις θα συνδράμουν στις επιχειρήσεις



Στο πιο καυτό Σαββατοκύριακο της χρονιάς, μέχρι στιγμής, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών δραματικά την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Κυριακή σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, καθώς και σε νησιά του Αιγαίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά φέτος, στον χάρτη επικινδυνότητας για πυρκαγιές που δίνει η Πολιτική Προστασία, σχεδόν η μισή Ελλάδα εμφανίζεται με την ένδειξη 4 – «πολύ υψηλός κίνδυνος».
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η Κυριακή είναι η πρώτη πολύ δύσκολη μέρα της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

«Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Αυξημένες θα είναι οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις» ανέφερε η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Ραφαέλα Τζίμα.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.