Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ιταλία: Υπό κατάρρευση η κυβέρνηση Ντράγκι



Την λέξη τέλος στην Κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι έβαλαν τα κόμματα στην Ιταλική Γερουσία. Η κατάληξη έφτασε ύστερα από ένα απόγευμα έντονων πολιτικών συζητήσεων, οι οποίες διαδέχτηκαν την σύντομη αλλά αρκετά κοφτή απάντηση του Μάριο Ντράγκι στις πρωινές παρατηρήσεις των Γερουσιαστών, κάτι που άνοιξε το σενάριο της ρήξης.

Η κατάσταση άρχισε να δείχνει την δυσκολία της όταν παρουσιάστηκαν δύο προτάσεις. Η μία, αυτή του Γερουσιαστή Καζίνι, η οποία ουσιαστικά προέβλεπε την συνέχιση του υφιστάμενου Κυβερνητικού σχήματος. Η άλλη πρόταση, με την υπογραφή των κομμάτων της Κυβερνητικής Κεντροδεξιάς, ζητούσε την χάραξη μιας νέας πορείας για την Κυβέρνηση και χωρίς την παρουσία του Κινήματος 5 Αστέρων.

Όταν λοιπόν ο Ντράγκι επέλεξε να τεθεί ψήφος εμπιστοσύνης μόνο στην πρόταση Κυβερνητικής συνοχής στην πρόταση του Καζίνι, για περίπου δύο ώρες υπήρξαν σφοδρές κριτικές κατά του Μάριο Ντράγκι και η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, εφόσον το Κίνημα 5 Αστέρων ανακοίνωσε πως δεν θα παρέμενε στην αίθουσα και πως Λέγκα και Φόρτσα Ιτάλια δεν θα έπαιρναν μέρος στην ψηφοφορία. Τελικά οι 5 Αστέρες δεν εγκατέλειψαν την αίθουσα, με την ψηφοφορία να φτάνει οριακά τον ελάχιστο αριθμό ψηφοφόρων που χρειάζεται ώστε η διαδικασία να είναι έγκυρη, και έτσι η Κυβέρνηση κατέρρευσε.

Ενώ αναμένεται ο Μάριο Ντράγκι να μεταβεί στο Κυρηνάλιο Μέγαρο για να επιβεβαιώσει την παραίτησή του στον ΠτΔ Σέρτζιο Ματαρέλα, στους διαδρόμους της Γερουσίας ήδη ποικίλουν οι συζητήσεις για τις πιθανές ημερομηνίες των εκλογών, είτε στις 25 Σεπτεμβρίου είτε στις 2 Οκτωβρίου. Με πρώτο κόμμα – σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις – το Κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, είτε το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι, και μέχρι σήμερα μέλος της αντιπολίτευσης. Ξεκινά πλέον επίσημα μια καυτή εκλογική εκστρατεία δύο μηνών, εν μέσω σοβαρών οικονομικών και κοινωνικών μετώπων.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.