Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ασφαλιστικές εισφορές: Από το φθινόπωρο ανάσα για τους ελεύθερους επαγγελματίες



Η παραγραφή των χρεών για ασφαλιστικές εισφορές πέραν της 10ετίας, που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, προβλέπεται σε υπό κατάρτιση νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το φθινόπωρο.
Θα είναι ένα μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η εργατολόγος Ματίνα Τριανταφύλλη. Από τις σημαντικότερες διατάξεις που περιλαμβάνει είναι:
Η παραγραφή χρεών για ασφαλιστικές εισφορές μετά τη 10ετία (από το 2012-2011 και πίσω), εφόσον εντός της 10ετίας:
Α) δεν έχουν βεβαιωθεί οι οφειλές
Β) δεν έχουν ασκηθεί εγκαίρως διακοπτικά της παραγραφής μέτρα, όπως είναι τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (πλειστηριασμοί κλπ)
Η αύξηση των δόσεων των οφειλών στα Ταμεία από 12 σε 24.
Με τη νέα αυτή ρύθμιση, εφόσον ψηφιστεί, ανοίγει ο δρόμος για την συνταξιοδότηση σε χιλιάδες οφειλέτες του ΕΦΚΑ, καθώς, παραγράφονται οι οφειλές τους, μειώνεται η οφειλή κάτω από όριο 20.000 ευρώ και μπορούν να πάρουν σύνταξη.
Η νέα πάγια ρύθμιση των οφειλών προς τα Ταμεία σε 24 δόσεις (αντί για 12), είναι αντίστοιχη με αυτή της εφορίας.
Εξετάζονται αυστηρές προϋποθέσεις ένταξης, ενώ υπάρχει και το σενάριο για 48 δόσεις εάν η οφειλή καταλογίστηκε μετά από καταγγελία ή έλεγχο.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.