Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιταχύνονται οι διαδικασίες αποζημιώσεων στους πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο, σε περιοχές της Έδεσσας



Ιορδάνης Τζαμτζής: «Χρέος μας η αρωγή και η αλληλεγγύη»

Την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των ζημιωθέντων κατοίκων, στις Τ.Κ. Ριζαρίου, Μεσημερίου, Άγρα, Καρυδιάς και των Οικισμών Κλησοχωρίου, Προαστείου, Καισαρειανών του Δήμου Έδεσσας, προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, μετά την σφοδρή νεροποντή της 8ης Ιουλίου 2022, που προκάλεσε καταστροφές σε αγρούς, κατοικίες και επιχειρήσεις.

Επικαλούμενος τον υπ’ αριθμ. 4797/2021 Νόμο ο κ. Τζαμτζής ζητεί από το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Βέροιας, να ορίσει άμεσα 2 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών / Γεωπόνων, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιτροπές που θα συγκροτηθούν για την ταχεία αποτίμηση των ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο.

Ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου Έδεσσας, προς το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ζητεί από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, να οριοθετήσει τις πληγείσες, από σφοδρή νεροποντή, πλημμύρες και κατολισθήσεις, περιοχές του Δήμου Έδεσσας, προκειμένου να δοθεί δυνατότητα στους ζημιωθέντες να υποβάλουν αίτηση συνδρομής. Επιφυλάσσεται να επανέλθει με οριστικό αίτημα, αφού ολοκληρωθούν οι αυτοψίες των επιτροπών στην περιοχή, σε συνέχεια των αιτημάτων των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Προκειμένου, δε, να ληφθεί απόφαση οριοθέτησης, ζητεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδώσει πιστοποιητικό εκδήλωσης σφοδρής νεροποντής, κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών ωρών, στις 8 Ιουλίου 2022.

«Είναι σημαντικό, την ώρα της θεομηνίας, να νιώθει κανείς την ευεργετική παρέμβαση του κράτους πρόνοιας » δήλωσε ο κ. Τζαμτζής. «Είδαμε ζημιές μεγάλης έκτασης σε χωράφια, σπίτια και επιχειρήσεις. Είναι χρέος μας να σταθούμε αλληλέγγυοι και αρωγοί, στους ανθρώπους που υπέστησαν ζημιές από τη μια στιγμή στην άλλη».






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΠΛΥΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΌ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΩΣΤΑΤΕΥΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΡΕΟΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΒΡΟΧΗ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΟΥ 1979;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δρόμοι σε όλη την Εδεσσα πλημμύρισαν λόγω αδυναμίας παραλαβής της πλημμυτικής παροχής των φρεατίων υδροσυλλογη΄ς του δικτύου ομβρίων . πιθανό λόγω καθαρισμού και όγκου νερού. Ο υποψήφιος αντιπεριφερειαρχης του Γιανουλη εκτίθεται πάντα και πλέον τον εχει πάρει χαμπάρι όλη η πόλη . φθάνει.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.