Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Η νέα ΚΑΠ ευκαιρία για επένδυση στη γνώση, την τεχνολογία και την πράσινη μετάβαση»



Ενημερωτική εκδήλωση για τη μελλοντική ΚΑΠ, που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το 2023, διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, για την πληροφόρηση των παραγωγών, λίγους μήνες πριν από την εφαρμογή αυτής της πολιτικής, που έχει κορυφαία σημασία για τη χώρα μας . 
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής χαρακτήρισε πυξίδα και ορόσημο τη νέα ΚΑΠ, κυρίως για το γεγονός ότι εστιάζει στο μεγαλύτερο διακύβευμα της εποχής, για την ευρωπαϊκή και για την ελληνική γεωργία, που είναι η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.
Όπως είπε ο κ. Τζαμτζής, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παράγεται το 26%  του ΑΕΠ Πρωτογενούς Τομέα, δηλαδή το ¼ της παραγωγής βασικών προϊόντων της ελληνικής γεωργίας, ενώ πρωταγωνιστεί και στις εξαγωγές. 
Τόνισε ότι μόνο η επένδυση στη γνώση, την καινοτομία και την ψηφιοποίηση μπορεί να εγγυηθεί την ανθεκτικότητα της Ελληνικής γεωργίας απέναντι στο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον και σε κάθε είδους κρίσεις και κλυδωνισμούς. 
«Η ΚΑΠ που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το 2023 και έπειτα» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, «δίνει πολλές ευκαιρίες προς την κατεύθυνση της ανταγωνιστικότητας, της ανθεκτικότητας, της περιβαλλοντικής και κλιματικής βιωσιμότητας της ελληνικής γεωργίας και θα πρέπει όλοι συντεταγμένα - κεντρική και περιφερειακή διοίκηση, φορείς και αγροτικός κόσμος-  να τις αξιοποιήσουμε στο μέγιστο. Να μην ξεχνάμε ότι  η επισιτιστική ασφάλεια, η διατήρηση και ανάπτυξη του τομέα της αγροδιατροφής της χώρας, εξαρτάται από την στοχευμένη και αποτελεσματική στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναμένουμε με υψηλό ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των συζητήσεων και προτάσεων που θα κατατεθούν σήμερα ». 

*Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ δημιουργήθηκε το 2014, με τη συμμετοχή 71  αγροτικών συνεταιρισμών, της θυγατρικής του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς Εξέλιξη Α.Ε. και της Εταιρίας Τεχνολογίας και Πληροφορικής NEUROPUBLIC Α.Ε.  Απευθύνεται σε μεμονωμένους παραγωγούς, σε συλλογικά σχήματα του πρωτογενούς τομέα (συνεταιρισμούς, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών) και σε αγροδιατροφικές επιχειρήσεις. Στρατηγικός στόχος του πρωτοπόρου σχήματος είναι ένας βιώσιμος και πιο ανταγωνιστικός εθνικός πρωτογενής τομέας, με αξιοποίηση της γνώσης, της τεχνολογικής καινοτομίας και των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Να επενδύσουμε χιλιάδες ευρώ για να παράγουμε π.χ πατάτες που θα της πουλάμε 0,15€ ψάχνετε για κορόιδα και σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν αγρότες να σας ταιζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην παρεξηγείς κάποιους.
    Κάτι θέλουν να πουν και από συνήθεια πετάνε μια π@π@ρι@.
    Δείξε κατανόηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.