Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Βέροιας: Δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου χώρου άσκησης και αναψυχής για ΑμεΑ


Στην έγκριση ένταξης χρηματοδότησης της πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων Δήμου Βέροιας», στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Άξονα Προτεραιότητας 2 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ & ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» προχώρησε με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου.

Η δράση περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε τέσσερις (4) κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Βέροιας, και συγκεκριμένα :
1. Στην περιοχή Εργοχωρίου
2. Στο Μακροχώρι
3. Στον Άγιο Γεώργιο
4. Στον Διαβατό

Στην περιοχή Εργοχωρίου δημιουργείται ο πρώτος ολοκληρωμένος χώρος άσκησης και αναψυχής για άτομα με ειδικές ανάγκες όλων των ηλικιών. Προβλέπεται τοποθέτηση οργάνων υπαίθριας άσκησης «Έκτασης χεριών», «Έλξεων πλάτης», «Πιέσεων ώμων» και «Περιστροφής δίσκων» για την άσκηση ενηλίκων ΑμεΑ και εξοπλισμός για την άσκηση και αναψυχή ανηλίκων ΑμεΑ, όπως μύλος, τραμπάλα, κούνιες και πάνελ δραστηριοτήτων. Παράλληλα θα τοποθετηθεί σύνθετο όργανο παιδικής χαράς με δραστηριότητες, το οποίο θα διαθέτει πλατφόρμα με ράμπες πρόσβασης για αναπηρικά αμαξίδια.
Γενικότερα, στόχος της εν λόγω πράξης είναι η αναβάθμιση των υπαρχόντων κοινοχρήστων χώρων σε σύγχρονους, λειτουργικούς και ασφαλείς χώρους αναψυχής για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.
Οι χώροι θα περιλαμβάνουν όργανα υπαίθριας άσκησης για τις ηλικιακές ομάδες για τις οποίες είναι σχεδιασμένοι, καθιστικά σε καίριες θέσεις για την ανάπαυση των επισκεπτών, κάδους απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμό κλπ.
Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 259.016,78€.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.