Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ερώτηση από την ''Ελληνική Λύση'' για την οικονομική καταστροφή των παραγωγών κερασιού στην Πέλλα λόγω των εξευτελιστικών τιμών πώλησηςΕρώτηση κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή από την ''Ελληνική Λύση'' με το θέμα «Οικονομική καταστροφή των παραγωγών κερασιού του Νομού Πέλλας λόγω των εξευτελιστικών τιμών πώλησης». Η ερώτηση έχει ως εξής:

Του: Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης
ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ: «Οικονομική καταστροφή των παραγωγών κερασιού του Νομού Πέλλας
λόγω των εξευτελιστικών τιμών πώλησης»
Κύριε Υπουργέ,
Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι παραγωγοί κερασιών του Νομού Πέλλας. Η τιμή πώλησης του προϊόντος κυμάνθηκε μεταξύ 0,80 - 1,10 ευρώ ανά κιλό και για την βιομηχανία 0,30 - 0,50 λεπτά. Αυτή η εξευτελιστική χαμηλή τιμή έχει οδηγήσει τους αγρότες σε απόγνωση, καθώς, αδυνατούν να συλλέξουν τα κεράσια, λόγω του ασύμφορου της τιμής τους, η οποία κυμαίνεται κάτω του κόστους, ένεκα της τεράστιας αύξησης της τιμής κόστους του πετρελαίου, των λιπασμάτων, των φυτοφαρμάκων και των εργατικών ημερομισθίων, τα οποία τελευταία κυμαίνονται από 35 έως 40 ευρώ ανά εργαζόμενο, προστιθεμένων στο τελευταίο ποσό και των εξόδων διατροφής τους. Η αγορά της Ρωσίας, η οποία θα απορροφούσε τα προϊόντα τους σε μεγάλο ποσοστό, λόγω του «εμπάργκο», δεν υφίσταται, ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες εισάγουν κεράσια, κατά κύριο μέρος, από Ιταλία και Ισπανία. Προφανέστατα, όταν η Ε.Ε. επέβαλε το ως άνω «εμπάργκο» δεν έλαβε υπ’όψη της ή αδιαφόρησε για τις παρενέργειές του έναντι των Ελλήνων αγροτών. Σημειωτέο ότι, δώσατε, ως κυβέρνηση, 260 εκ. ευρώ για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας. Αφού λεφτά υπάρχουν για εκτός συνόρων αποδέκτες, ας φροντίσετε να δώσετε χρήματα και στους Έλληνες εντός συνόρων.
Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεσθε, ως αρμόδιο Υπουργείο, σε συνεργασία ή μη με την Ευρωπαϊκή Ένωση να καλύψετε άμεσα το κόστος παραγωγής κερασιών στους αγρότες του Νομού Πέλλας;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣShare on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.