Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Κυριακής στο Ριζό (φωτο)



Εορτάσθηκε πανηγυρικά η μνήμη της αγίας μεγαλομάρτυρος Κυριακής στο φερώνυμο Εξωκκλήσιο, που βρίσκεται στο Ριζό της Σκύδρας.
Την παραμονή (6/7) τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός κατά την διάρκεια του οποίο τέθηκε σε προσκύνηση τμήμα του ιερού λειψάνου της Αγίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Αυξέντιος Ρουσσάκης, ενώ μετείχαν οι Πρωτοπρ. Διονύσιος Σιαμήτρας και Ιωάννης Βασιλειάδης, εφημέριος της ενορίας. Κατά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αγίας, στην οποία μετείχε και η χορωδία της ενορίας «Αγία Κυριακή».
Το πρωί της εορτής (7/7) τελέσθηκε Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία κήρυξε ο Πρωτοπρ. Ιωάννης Βασιλειάδης και ευλόγησε μετά την Οπισθάμβωνο ευχή το κόλλυβο της Αγίας.
Στον εορτασμό μετείχαν επίσης ο Πρωτοπρ. Ανδρέας Ασλανίδης, η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Αικατερίνη Ιγνατιάδου, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Ριζού κ. Χαράλαμπος Φαντίδης και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.





 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.