Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για τις αποζημιώσεις στο προανθικό στάδιο



Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιουλίου η τροπολογία με την οποία ρυθμίζεται το ζήτημα της καταβολής των αποζημιώσεων του παγετού της Άνοιξης 2021 για τις καλλιέργειες που κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του φαινομένου βρίσκονταν στο προανθικό στάδιο. 

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022, στο πλαίσιο της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών και άμεσα θα κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις, κάτι που αποτελεί δέσμευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά.  

Διονύσης Σταμενίτης
«Με την κατάθεση της τροπολογίας ολοκληρώνεται η απαιτούμενη νομοθετική διαδικασία για την αποζημίωση των προανθικών, η οποία ομολογουμένως στο σύνολο της παρουσίασε μια καθυστέρηση. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι, για πρώτη φορά ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει ζημιές, οι οποίες δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης και του ΥΠΑΑΤ προκειμένου να στηριχθούν όλοι οι παραγωγοί ανεξαιρέτως απέναντι στις ολοκληρωτικές συνέπειες που είχε προκαλέσει η εκδήλωση του παγετού της Άνοιξης του 2021.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντάς, μέσα από συντονισμένες προσπάθειες, έδωσε λύση στα προβλήματα που ανέκυψαν κατά τη διαδικασία και σήμερα φθάνουμε στο τελικό αποτέλεσμα. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει σταθερά να βρίσκεται δίπλα στο πλευρό των αγροτών».

Λάκης Βασιλειάδης
«Αν και με μεγάλη καθυστέρηση, οι δικαιούχοι παραγωγοί αποζημιώνονται.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά ο οποίος από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του έδειξε ενδιαφέρον για την υπόθεση και κατάφερε να εντοπίσει τις αστοχίες, να διορθώσει τα λάθη και τελικά να δώσει λύση στα πολλά προβλήματα που είχαν προκύψει.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό πως για πρώτη φορά δίνεται αποζημίωση σε ζημιές που προκλήθηκαν σε προανθικό στάδιο. Η πληρωμή θα γίνει άμεσα, ενώ τις λεπτομέρειες θα παρουσιάσει σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επανειλημμένως αποδείξει ότι βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα αγρότη, αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και τις ανησυχίες του, μπορεί και έχει τη βούληση να δώσει λύσεις.»
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.