Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Σήμερα η λίστα επιτυχόντων και επιλαχόντωνΑνοίγει ο δρόμος για την έκδοση των voucher για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών. Σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί η υπουργική απόφαση με επιτυχόντες και επιλαχόντες όχι με ονοματεπώνυμα αλλά με αριθμό αίτησης. Στη συνέχεια οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν μέσω της πλατφόρμας που υπέβαλλαν την αίτησή τους. Αρμόδιες πηγές εξηγούν πως μετά την αποκάλυψη των δικαιούχων θα ακολουθήσει περίοδος περίπου μιας εβδομάδας για την υποβολή τυχόν ενστάσεων και στη συνέχεια θα εκδοθούν τα voucher ώστε οι καταναλωτές να προχωρήσουν έως τις 16 Σεπτεμβρίου σε αγορά των συσκευών που επιθυμούν είτε αφορούν σε ψυγεία και καταψύκτες είτε σε κλιματιστικά.

Σύμφωνα με τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος το συνολικό κονδύλι ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ και προβλέπεται η επιδότηση αντικατάστασης συσκευών για 250.000 νοικοκυριά. Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας επιδιώκεται η εξεύρεση πρόσθετων πόρων ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατό περισσότερα νοικοκυριά από τα περίπου 900.000 που υπέβαλαν αιτήσεις. Δεν είναι σαφές εάν τελικά βρέθηκαν αυτοί οι πρόσθετοι πόροι αν και ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δικαιούχοι μέχρι τώρα υπολογίζονται σε λιγότερους από 300.000.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος με το ποσοστό επιδότησης να κλιμακώνεται όμως σε συνάρτηση με το εισόδημα και πρόσθετη μοριοδότηση να έχουν ευάλωτα νοικοκυριά, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες καθώς και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η επιδότηση διαμορφώνεται με βάση τέσσερις εισοδηματικές κατηγορίες:
Από 5.000 ευρώ και κάτω, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 50% (1η εισοδηματική κατηγορία).
Πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 45% (2η εισοδηματική κατηγορία).
Πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 35% (3η εισοδηματική κατηγορία).
Πάνω από 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 30% (4η εισοδηματική κατηγορία).


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.