Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Eurostat: Στο 11,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο



Στο 11,5% «σκαρφάλωσε» ο πληθωρισμός τον Ιούλιο στην Ελλάδα, ενώ στο 8,9% διαμορφώθηκε στην Ευρωζώνη.
Σταθεροποιητικές τάσεις φαίνεται ότι εμφάνισε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της EUROSTAT, τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα 29 Ιουλίου, διαμορφώθηκε στο 11,5% από το 11,6% του Ιουνίου, ενώ αντίθετα στην Ευρωζώνη «σκαρφάλωσε» στο 8,9% από 8,6% τον Ιούνιο.
Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) είχε φθάσει τον Ιούνιο στο 12,1%, κάνοντας ρεκόρ τριακονταετίας.
Τον περασμένο Μάϊο ο τιμάριθμος ήταν στο 11,3%. Η πρώτη μεγάλη «έκρηξη» σημειώθηκε τον Ιανουάριο με «επίδοση» 6,3%. Αναρριχήθηκε στο 7,2% τον Φεβρουάριο, στο 8,9% τον Μάρτιο και στο 10,2% τον Απρίλιο.
Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, η ενέργεια αναμένεται να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Ιούλιο (39,7%, έναντι 42% τον Ιούνιο) και ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (9,8%, έναντι 8,9% τον Ιούνιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (4,5%, έναντι 4,3% τον Ιούνιο) και υπηρεσίες (3,7%, έναντι 3,4% τον Ιούνιο).
Για μία ακόμη φορά, ο υψηλότερος πληθωρισμός καταγράφεται στην Εσθονία (22,7%) και στη Λετονία (21%), ενώ ακολουθεί η Λιθουανία με ποσοστό 20,8%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, άνοιξε από την περασμένη τον ανοδικό κύκλο των επιτοκίων του ευρώ (0,50%), προκειμένου να ελέγξει τις πληθωριστικές πιέσεις.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Καλά πάμε . Μην ξεχάσουμε μόνο να κάνουμε οικονομία στην ενέργεια,για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε,την χειμώνα,τους αλληλέγγυους εταίρους μας,στην ε.ε. Ευρώπη θέλουμε και ας τρώμε πέτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.