Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Eurostat: Στo 12% o πληθωρισμός τον Ιούνιο στην Ελλάδα – Στο 8,6% στην ΕυρωζώνηΑσυγκράτητος συνεχίζει την ανοδική κίνησή του ο πληθωρισμός σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, καθώς τον Ιούνιο έκανε νέο άλμα στο 12% και στο 8,6% αντιστοίχως, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.

Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός στη χώρα μας ένα μήνα νωρίτερα ( το Μάιο) ήταν στο 10,7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη Eurostat και στο 11,3%, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Στην Ευρωζώνη τον Μάιο ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή είχε αυξηθεί κατά 8,1% και τον Απρίλιο 7,4%.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, η ενέργεια αναμένεται να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Ιούνιο (41,9%, έναντι 39,1% τον Μάιο) και ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (8,9%, έναντι 7,5% τον Μάιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (4,3%, έναντι 4,2% τον Μάιο) και οι υπηρεσίες (3,4%, έναντι 3,5% τον Μάιο).

Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, μόνο στη Γερμανία καταγράφηκε συγκράτηση του πληθωρισμού λόγω των μειώσεων των φόρων στα καύσιμα και στις εκπτώσεις στα δημόσια μέσα μεταφοράς που είναι όμως προσωρινές. Στην περιοχή της Βαλτικής, η αύξηση των τιμών ξεπέρασε το 20%.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.