Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καταιγισμός αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» — Ενισχυμένο το Fuel Pass 2Την αύξηση του προϋπολογισμού για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» δρομολογεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά το τεράστιο ενδιαφέρον. Ήδη έχουν υποβληθεί 900.000 αιτήσεις. Τις επόμενες ημέρες αρχίζει υποβολή των αιτήσεων για την επιδότηση στα καύσιμα μέσω του ενισχυμένου Fuel Pass 2.

Έως τις 28 Ιουλίου οι αιτούντες μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», με τις πρώτες 149.948 αιτήσεις να κατατάσσονται στις «κατ΄αρχήν επιλέξιμες» σε σύνολο περίπου 900.000 που υποβλήθηκαν.

Λόγω του ιδιαίτερα έντονου ενδιαφέροντος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος μελετά την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος, ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι.

Δικαιούχοι ήταν όλοι, ανεξαρτήτως εισοδήματος, ενώ εφαρμόστηκαν κοινωνικά κριτήρια με ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Fuel Pass 2: Ποιοι το δικαιούνται και πώς θα το εισπράξουν
Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, με στόχο οι δικαιούχοι να προλάβουν να το εισπράξουν πριν φύγουν για τις διακοπές του Αυγούστου.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα θα γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν δυο επιλογές:

· Να εκδώσουν την ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων, έχοντας πρόσθετη επιδότηση 15 ευρώ. Η οικονομική ενίσχυση ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα) και την περιοχή της κύριας κατοικίας κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ.

· Να εισπράξουν τα χρήματα με κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Στην περίπτωση αυτή το ύψος της επιδότησης είναι μικρότερο και κυμαίνεται από 45 έως 85 ευρώ.

Οι δικαιούχοι για να λάβουν το επίδομα θα πρέπει το ατομικό τους εισόδημα, με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση, να μην υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με μέγιστο ποσό τις 45.000 ευρώ.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.