Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

O πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Παρασκευής Πλατάνης (φωτο)



Ολοκληρώθηκε, χθες το απόγευμα, με την παράκληση στον Άγιο Παντελεήμονα ανήμερα της εορτής του, ο τετραήμερος πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στην Πλατάνη - Εδέσσης.
Φέτος, η ενορία μας συμπληρώνει 70 χρόνια από τα εγκαίνια του ναού και υποδέχτηκε το κάλυμμα της κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου και τέθηκαν σε προσκύνηση το λείψανο της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονος.
Στον εσπερινό χοροστάτησε μαζί με τον ιερέα μας πατήρ Ευάγγελο Βυρώζη και ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Νικόλαος Δίος. Ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο νέος ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτης π. Γεννάδιος Βελκογιαννίδης. Ο Ιερέας μας μοίρασε στους πιστούς ευλογίες με φυλαχτά της Αγίας Παρασκευής και τέλεσε το κτητορικό μνημόσυνο όλων των δωρητών, ευεργετών και των διατελεσάντων εφημέριων του ιερού ναού.
Το απόγευμα της εορτής της Αγίας Παρασκευής με ιδιαίτερη συγκίνηση ψάλλαμε για πρώτη φορά την παράκληση στην Αγία που μας χάρισε αυτήν την ιδιαίτερη ευλογία στην ενορία μας ο Ιερομόναχος Αθανάσιος ο Σιμωνοπετρίτης.
Την θρησκευτική πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής του Νομού Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Έδεσσας Τσεπκετζής Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας κ. Μούκας Σωτήριος, ο πρόεδρος της Πλατάνης Σπρίτας Χρήστος και οι Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Έδεσσας Ευάγγελος Θωμάς και Καραμάνη Δήμητρα και πλήθος πιστών.
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί ο πανηγυρικός εορτασμός στην προστάτιδα του χωριού μας την Αγία Παρασκευή και ευχόμαστε η Αγία να πρεσβεύει στον Κύριο για την σωτηρία των ψυχών μας.

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

plagp



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.