Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Power Pass: «Έφυγαν» τα emails στους δικαιούχους με τα ποσά για το επίδομα ρεύματος, ξεκινάει η πληρωμή



Αύριο θα αρχίσουν οι πληρωμές για το Power Pass, μάλιστα ήδη έχουν ξεκινήσει να στέλνονται email στους δικαιούχους, που τους ενημερώνουν για το ακριβές ποσό που θα λάβουν για το επίδομα ρεύματος.
Ο προγραμματισμός του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι η πληρωμή για το Power Pass -επίδομα ρεύματος θα γίνει αύριο Παρασκευή 15 Ιουλίου ή εάν υπάρξουν προβλήματα στην τελική ευθεία για την εκκαθάριση η καταβολή των χρημάτων θα γίνει τη Δευτέρα.
Όποτε μπορείτε να «τσεκάρετε» τα email σας, ή να μπείτε στην ειδική ιστοσελίδα στο gov.gr για να δείτε το πόσο που θα πάρετε πίσω, μετά από τους «υπερφουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.

Βαρύ πρόστιμο στα ψευδή στοιχεία
Όσοι επιχείρησαν να παραπλανήσουν το σύστημα, κινδυνεύουν να εντοπιστούν στον επόμενο γύρο διασταυρώσεων που θα «τρέξουν» τις επόμενες ημέρες από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες. Όσοι εντοπιστούν θα κληθούν όχι μόνο να επιστρέψουν το ποσό το οποίο πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους, αλλά το ποσό που θα απαιτηθεί θα είναι διπλάσιο σε ύψος από εκείνο της επιστροφής που τους πιστώθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι η επιστροφή χρημάτων καλύπτει το 60% της ρήτρας αναπροσαρμογής που επιβλήθηκε στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για λογαριασμούς οι οποίοι έχουν εκδοθεί από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022 μετά την αφαίρεση της κρατικής επιδότηση και των εκπτώσεων από τους παρόχους.
Η επιστροφή αφορά αποκλειστικά την κύρια κατοικία και τη φοιτητική στέγη, με την ελάχιστη επιστροφή να διαμορφώνεται στα 18 ευρώ και τη μέγιστη να μην υπερβαίνει τα 600 ευρώ.

«Εκτός» πάνω από 800.000 καταναλωτές
Οι έλεγχοι από τις περίπου 2,8 εκατομμύρια εμπρόθεσμες αιτήσεις που υπεβλήθησαν, άφησαν σε πρώτη φάση απ΄ έξω περίπου 800.000 καταναλωτές.
Αιτίες ήταν είτε ότι ξεπερνούσαν το εισοδηματικό όριο των 45.000 ευρώ, είτε κατά τις διασταυρώσεις εντοπίστηκαν λάθη ή παραλείψεις τα οποία απέκλεισαν τους συγκεκριμένους καταναλωτές από την διαδικασία ή για το ίδιο ρολόι είχαν υποβληθεί περισσότερες από μια αιτήσεις ή για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν οι επιβαρύνσεις είχαν καλυφθεί από την κρατική επιδότηση και τις επιδοτήσεις από των εκπτώσεων από τους παρόχους.




 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.