Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έργα αγροτικής οδοποιίας ύψους 106,8 εκατ. ευρώ - Στην Πέλλα 3,6 εκατ. ευρώΣτα 106.881.259,33 €, θα φθάσει τελικά το πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας (Δράση 4.3.4) μετά την εξασφάλιση υπερδέσμευσης ύψους 63 εκατ. €, πλέον των 43 εκατ. € που αρχικώς είχαν εγκριθεί.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εγκρίθηκαν 8 έργα ύψους 3.6 εκατ. € τα οποία αφορούν:

 • την ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Τσάκων Αλμωπίας, προϋπολογισμού 267.848,16€,
 • την ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Βορεινού Δήμου Αλμωπίας, προϋπολογισμού 215.244,89€,
 • την ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Οικισμού Χρύσας της Τοπικής Κοινότητας Τσάκων του Δήμου Αλμωπίας, προϋπολογισμού 594.341,54 €,
 • τη βελτίωση πρόσβασης σε αγροτική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Πέλλας, προϋπολογισμού 992.330,27€,
 • την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων Κοινοτήτων Ανύδρου, Λουτροχωρίου Δήμου Σκύδρας, προϋπολογισμού 326.000 €,
 • την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων Κοινοτήτων Καλής, Καλλίπολης, Προφήτη Ηλία Δήμου Σκύδρας, προϋπολογισμού 394.000 €,
 • την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων Κοινοτήτων Ριζού Δήμου Σκύδρας, προϋπολογισμού 450.000 € και
 • την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων Κοινοτήτων Καλύβια, Άσπρο Δήμου Σκύδρας, προϋπολογισμού 317.000 €.
Μετά από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά, του αρμόδιου Υφυπουργού, κ. Γιώργου Στύλιου και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, εκδόθηκε στις 24/08/2022, με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της με αριθμ. πρωτ. 5474/23-12-2021 πρόσκλησης της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, αρχικού προϋπολογισμού 43 εκατ. ευρώ. και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Με τελευταία καταληκτική ημερομηνία 30.03.2022 υποβολής και συμπλήρωσης των αιτήσεων, η αξιολόγηση αντί των δύο ετών (που διαρκούσε συνήθως άνω των δύο ετών) σήμερα ολοκληρώθηκε σε διάστημα ολιγότερο των έξη μηνών, ηλεκτρονικά και με πλήρη διαφάνεια.

Στον πίνακα παρουσιάζονται:

Οι παραδεκτές αιτήσεις στήριξης που επιλέγονται προς ένταξη στο πλαίσιο της δημόσιας δαπάνης της πρόσκλησης και πιστώσεων υπερδέσμευσης κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά με το οικονομικό τους αντικείμενο όπως διαμορφώθηκε κατά το διοικητικό έλεγχο. Οι παραδεκτές αιτήσεις ανέρχονται σε 194 με σωρευτική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη: 106.881.259,33 €, μετά την υπερδέσμευση ύψους 63 εκατ. ευρώ που έχει ήδη εγκριθεί.

Οι μη παραδεκτές αιτήσεις στήριξης λόγω μη εκπλήρωσης κριτηρίων επιλεξιμότητας ή/και βαθμολογίας μικρότερης της ελάχιστης που ορίζει η πρόσκληση, προϋπολογισμού 53 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικές πληροφορίες για την εξέταση του κάθε κριτηρίου επιλεξιμότητας και τη βαθμολόγηση του κάθε κριτηρίου επιλογής τόσο των παραδεκτών, όσο και των μη παραδεκτών αιτήσεων στήριξης αναγράφονται στο Ο.Π.Σ.Α.Α..

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου του Π.Α.Α. 2014 - 2020 και στη σχετική πρόσκληση (παρ. 6.1), οι Δικαιούχοι δύναται να υποβάλλουν προσφυγή σχετικά με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης εντός αποκλειστικής προθεσμίας επτά (7) εργασίμων ημερών, από την επομένη ημέρα της αποστολής με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του πίνακα στις Υπηρεσίες των Δικαιούχων.

(Ημερομηνία λήξης υποβολής προσφυγών ημέρα Παρασκευή 02/09/2022 ώρα 23:59:59)

Οι τυχόν προσφυγές υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Ο.Π.Σ.Α.Α. προς την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Π.Α.Α. – Μονάδα Δημοσίων Υποδομών και Παρεμβάσεων.

Με βάση το αποτέλεσμα της εξέτασης των προσφυγών θα επικαιροποιηθεί ο πίνακας αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου.

Ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου αναρτάται στην ιστοσελίδα του Π.Α.Α.: www.agrotikianaptixi.gr.

Στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών. 


 Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 comments:

 1. Μήπως αν κάνω κανένα μαντρί στο κέντρο της Αριδαίας,μας προσέξουν και ρίξουν και εδώ λίγη άσφαλτο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είδα τις ανακοινώσεις των βουλευτών Λάκη και Διονύση για τους αγροτικους δρόμους .
  Μόνο που ο Μπάρμπα Γιώργης καθάρισε την μπουγάδα .
  Πως; η καρατζοβα δίνει το λευκαντικό-Απόδειξη..
  https://www.karatzova.com/2022/07/4_0231117616.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο Τάκη, ο πιο σταθερός δήμαρχος είσαι..Στο 0 ,αλλά σταθερός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 1487000 ευρώ ο Δήμος Σκύδρας για ΑΣΦΑΛΤΡΩΣΤΡΩΣΕΙΣ και 992000 ευρώ ο Δήμος Πέλλας για ΒΕΛΤΊΩΣΗ αγροτικών δρόμων,ρε Στάμκο κανε μας την χάρη και ξεκουμπισου μια ώρα γρηγορότερα.5 φορές μεγαλύτερος Δήμος και λιγότερα χρήματα,σαν να λέμε "έργο Στάμκου".Έχουμε για Δήμαρχο τον "τίποτα" και συμβούλους τους "πουθεναδες",άιντε καληνύχτα και περαστικά μας.!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.