Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέφτει η αμόλυβδη κάτω από τα 2 ευρώ/λίτροΣημαντική πτώση καταγράφουν οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης ακολουθώντας την υποχώρηση των διεθνών τιμών του καυσίμου το τελευταίο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα υψηλά του περασμένου Ιουνίου στα 118 δολάρια το βαρέλι, πλέον οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κάτω από τα 100 δολάρια φτάνοντας έως και τα 94 δολάρια την περασμένη Παρασκευή. 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά στις 9 Αυγούστου βρισκόταν στα 2,074 ευρώ/ λίτρο. Ωστόσο, οι τιμές καθημερινά κινούνται πτωτικά και είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αττική δεκάδες πρατήρια πωλούν την αμόλυβδη κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο με τη χαμηλότερη τιμή να εντοπίζεται στο 1,865 ευρώ το λίτρο σε τρία πρατήρια σε Αθήνα και Πειραιά. 
Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά η μέση πανελλαδική τιμή ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο στις 8 Μαρτίου και έκτοτε βρίσκεται σταθερά πάνω από το συγκεκριμένο όριο. Μάλιστα, μόλις πριν δύο μήνες στις 15 Ιουνίου, η τιμή της αμόλυβδης βρέθηκε σε υψηλό στα 2,425 ευρώ/λίτρο και έκτοτε καταγράφει υποχώρηση κατά 14,4%.
Βάσει πάντα των επίσημων στοιχείων του υπουργείου ανάπτυξης η τιμή χονδρικής της αμόλυβδης έχει υποχωρήσει στο 1,503 ευρώ το λίτρο από 1,859 ευρώ το λίτρο στις 15 Ιουνίου. Στα ίδια επίπεδα βρισκόταν ξανά στις 19 Μαρτίου όταν η χονδρική τιμή της αμόλυβδης ήταν στο 1,498 ευρώ το λίτρο.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα καύσιμα, η τιμή του diesel κίνησης έχει υποχωρήσει πανελλαδικά στο 1,832 ευρώ/λίτρο, ενώ το υγραέριο κίνησης βρίσκεται στο 1,085 ευρώ.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.