Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέρασαν από το Ν. Πέλλας οι ποδηλάτες της ομάδας ''Λονδίνο - Αθήνα σε 2 ρόδες'' (φωτο & βίντεο)



Ξεκίνησαν από το Λονδίνο....τερματίζουν στην Ακρόπολη!
Πέντε ποδηλάτες, τέσσερις άντρες και μια γυναίκα, αποφάσισαν να διανύσουν την απόσταση από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου μέχρι τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, δηλαδή περίπου 3.000 χιλιόμετρα, στηρίζοντας το οικουμενικό πλέον αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. H προσπάθεια των ποδηλατών θα ολοκληρωθεί στις 28 Αυγούστου, με τον τερματισμό στην Ακρόπολη.

Οι πέντε ποδηλάτες της ομάδας "Λονδίνο - Αθήνα σε 2 ρόδες", οι οποίοι ξεκίνησαν στις 14 Αυγούστου από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, έφτασαν στην Ελλάδα! 
Σήμερα Τετάρτη 24 Αυγούστου διέσχισαν το Ν. Πέλλας και πέρασαν από τα Γιαννιτσά όπου καταχειροκροτήθηκαν από ποδηλάτες της περιοχής μας. Το απόγευμα έφθασαν στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, από όπου συνέχισαν για τον τελικό τερματισμό τους, στην Ακρόπολη.
"Η δράση πραγματοποιείται και διοργανώνεται ως ένα κίνημα αλληλεγγύης για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ακρόπολη", τονίζουν οι ποδηλάτες, προσθέτοντας:
"Επιλέχθηκε το ποδήλατο ως μέσο διεξαγωγής της διαδρομής γιατί το αγαπάμε αλλά και λόγω της φύσης του ως μέσο άσκησης, διασκέδασης αλλά και μετακίνησης χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον. 
Το εν λόγω εγχείρημα είναι αφιερωμένο σε 3 καλούς φίλους και συμποδηλάτες μας, που δυστυχώς δεν είναι πια κοντά μας, τον Κώστα Κεσίνη, τον Θεοφάνη Μπάρλα και τον Στέλιο Γουλιέλμο, μα είναι πάντα στην σκέψη μας".

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
1. Vasiliki Voutzali: Transcontinental race 2014 (4000 χλμ) Λονδίνο - Κωνσταντινούπολη, Indian Pacific race Perth-Sydney (5500 χλμ )
2. Steffen Streich: Γερμανός στην καταγωγή, μένει στην Μυτιλήνη και αγωνίζεται σε αγώνες ultra endurance με την ελληνική σημαία, κάποια από τα επιτεύγματα του: TCR (Λονδίνο -Κωνσταντινούπολη 3500 km), IPWR (Perth -Sydney Αυστραλίας 5780 km), Transam(6900 km)  TransAfrica (1860 km) North Cape -Tarifa (7800 km)
2. Giannis Efthymiou (Γιάννης Ευθυμίου) - 2 συμμετοχές στον Γύρο Κεντρικής Ελλάδας 2017 και 2021 (1400 χλμ ), 2 συμμετοχές Παρίσι Βρέστη Παρίσι 2015 και 2019 (1200 χλμ) 
3. Vasilis Kordas (Bασίλης Κόρδας) - πολλές διακρίσεις σε ποδηλατικούς αγώνες αντοχής εντός Ελλάδας αλλά και σε εξωτερικό 
4. Σταύρος Σούμας  (Σταύρος Σούμας) - πολλές συμμετοχές σε διοργανώσεις εντός Ελλάδας από 200 έως 600 χλμ".

Στα Γιαννιτσά
Ο ποδηλάτης από τα Γιαννιτσά, Βασίλης Καρυπίδης, επισημαίνει στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο:
"Λονδίνο -Αθήνα σε 2 ρόδες (3.000 χλμ)!!! 
Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω είναι ένα χειροκρότημα και να δώσω την θετική μου ενέργεια σε αυτήν την υπέροχη παρέα περνώντας από τα Γιαννιτσά. Καλή δύναμη για τα υπόλοιπα χλμ παιδιά και καλό τερματισμό στην Ακρόπολη : Βασιλική,Steffen, Γιάννη, Βασίλη και Σταύρο."

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.