Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πληρωμή προκαταβολής ενίσχυσης προανθικού σταδίου στους πληγέντες αγρότες - 3,4 εκατ. ευρώ στην Πέλλα



Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΓΑ την Παρασκευή 10 Αυγούστου 
θα πραγματοποιηθεί πληρωμή προκαταβολής ύψους 70% έναντι ενισχύσεων σε παραγωγούς, οι οποίοι επλήγησαν από τους παγετούς της περιόδου από την 15η Φεβρουαρίου έως την 20η Απριλίου 2021 μη καλυπτόμενο ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α. (προανθικό στάδιο). 
Το συνολικό ποσό που εκταμιεύεται είναι 9,7 εκατ. επί συνόλου 13,9 εκατ. ευρώ.
Στο Ν Πέλλας οι δικαιούχοι παραγωγοί είναι 905 και το ποσό της προκαταβολής 3.467.970,61 ευρώ.
Ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζος, δήλωσε τα εξής:
‘’Σήμερα Τετάρτη 10η Αυγούστου 2022, θα πραγματοποιηθεί πληρωμή προκαταβολής ύψους 70% έναντι ενισχύσεων σε παραγωγούς, οι οποίοι επλήγησαν από τους παγετούς της περιόδου από την 15η Φεβρουαρίου έως την 20η Απριλίου 2021 και των οποίων οι καλλιέργειες ήταν σε βλαστικό στάδιο, μη καλυπτόμενο ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α. (προανθικό στάδιο).
Ο υπολογισμός των δικαιούμενων ενίσχυσης, αλλά και του ύψους αυτής έγινε μετά τους επιτόπιους ελέγχους των γεωτεχνικών του ΕΛ.Γ.Α. και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 801/132522 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄ /2482/20-05-2022), τις διατάξεις του άρθρου 57 του Ν. 4955/2022 και την υπ’ αριθμ. 78/05-08-2022 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α..
Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία για τους πληγέντες παραγωγούς και την απαραίτητη συνεργασία των Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προχώρησαν στην σημερινή διαδικασία καταβολής προκαταβολών, εντός του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου.
Άμεσα θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία για την ενίσχυση όσων παραγωγών έχουν ζημιωθεί και δεν καλύπτονται από τις διατάξεις των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων με χρήση άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων, έτσι ώστε όλοι, χωρίς διακρίσεις, να λάβουν το σύνολο των ενισχύσεων που δικαιούνται.
Με τη σημερινή πληρωμή και με αυτή που θα ακολουθήσει ολοκληρώνουμε μία πολύ δύσκολη διαδικασία η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανισμού και καταδεικνύει με απόλυτο τρόπο ότι γνώμονας των προσπαθειών μας  είναι η ενίσχυση των παραγωγών και η στήριξή τους με κάθε τρόπο.
Είναι αυτονόητο ότι οι αποφάσεις και οι ενέργειές μας κινούνται όπως επιβάλλεται  εντός του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου, το οποίο έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.’’
ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Το ύψος των εκταμιευόμενων προκαταβολών καθώς και οι παραγωγοί που κρίθηκαν δικαιούχοι επί του συνόλου των παραγωγών που υπέβαλαν δηλώσεις ζημιάς και διαπιστώθηκε ζημιά άνω του 30% απεικονίζονται στον ακόλουθο πίνακα:




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Αλήτες 15 μήνες και ακόμη δεν ολοκληρώστε τα πορίσματα! Δεν πληρώθηκε πολύς κόσμος! Λυκουρέντζο παραιτησου χθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλάκα κάνετε; Γιατί τόσος κόσμος δεν πληρώθηκε; Οι υπαλληλοι στον ελγα τι κάνουν τόσους μήνες? ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΏΘΗΚΕ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ! Λες και δεν πληρώνουμε όλοι ελγα στην ώρα μας ώστε να δικαιούμαστε προκαταβολή. Ξεφτίλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. META AΠO ΠOΛΛEΣ ANAKOINΩΣEIΣ AΠO MHNA ΣE MHNA H ΠΛHPΩMH OΠΩΣ ΛEΓANE,TEΛIKA ΠΛHPΩNOYN. AΛΛA AΠO 24 EKATOMMYPIA ΠEΣAME ΣTA 13. KAI OXI OΛOI OI ΠAPAΓΩΓOI. AΠO EΛΓA ME TA ΠOPIΣMATA ΠOY ΘA ΣTEΛNANE OΠΩΣ ΛEΓANE,TEΛIKA ΠΛHPΩNOYN ME KPATIKEΣ OIKONOMIKEΣ ENIΣXYΣEIΣ ΠAΛIA ΠΣEA. ΠOΛYΣ ΘOPYBOΣ ΓIA ΨYXOYΛA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.