Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Ελλάδα δεύτερη δύναμη στον κόσμο στα 420



Θρίαμβος για την ελληνική ιστιοπλοΐα. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 420 που ολοκληρώθηκε στη λίμνη Μπάλατον της Ουγγαρίας οι Ιακωβίνα Κερκέζου-Δανάη Γιαννούλη πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία U-17 κοριτσιών. 

Έγιναν οκτώ ιστιοδρομίες και οι αθλήτριες του Ν.Ο. Καλαμακίου και Ι.Ο. Πειραιώς αντίστοιχα τερμάτισαν 5,4, 37, 4, 4, μαύρη σημαία, 5,5 αντίστοιχα. Έτσι με 64 βαθμούς ποινής ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου και αν δεν είχαν τη μαύρη σημαία στην έκτη κούρσα θα μπορούσαν να χτυπήσουν τουλάχιστον το ασημένιο μετάλλιο. Συνολικά αγωνίστηκαν 72 σκάφη, από τα οποία τα 27 ήταν κοριτσιών. 
Πολύ καλά πήγαν στις γυναίκες οι Δήμητρα Βαρθολομαίου-Μεταξία Γώγου, οι οποίες τερμάτισαν τέταρτες σε σύνολο 61 σκαφών. Οι αθλήτριες του Ν.Ο.Π.Φ ισοβάθμισαν με τις Γερμανίδες Μ.Π. Σίνγκερ.
Την ίδια θέση κατέλαβαν στην κατηγορία ανδρών-μικτό οι Λάμπης Ευλάμπιος Γιαννούλης-Ελένη Γιαννούλη σε σύνολο 111 σκαφών. Οι ιστιοπλόοι του Ι.Ο. Πειραιώς συγκέντρωσαν 62 βαθμούς όσους και οι τρίτοι Ισπανοί Ι.Κ. Γουόκερ-Μ.Φ. Ντίκεν.
Μετά και από αυτά τα αποτελέσματα στην Ουγγαρία η Ελλάδα αναδείχθηκε 2η δύναμη στον κόσμο. Θυμίζουμε ότι στα Όπτιμιστ η χώρα μας είναι 3η δύναμη στον κόσμο. Πραγματικά, πολύ μεγάλες ημέρες για την ελληνική ιστιοπλοΐα.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.