Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΕΔΔΗΕ: Αναβάθμιση 5 υποσταθμών μεταξύ των οποίων και της ΣκύδραςΔιαγωνισμό για την αναβάθμιση πέντε υποσταθμών προκήρυξε ο ΔΕΔΔΗΕ με στόχο την αύξηση διείσδυσης ΑΠΕ.
Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός αφορά τα εξής έργα:
 • Αντικατάσταση των δύο Μ/Σ 150/20KV, 25MVA του Υ/Σ Φλώρινας με νέους 50MVA και προσθήκη πυλών ΜΤ
 • Επέκταση του ΚΥΤ Μελίτης με 2ο Μ/Σ 150/20kV, 50MVA
 • Επέκταση του Υ/Σ Σκύδρας με 3ο Μ/Σ 150/20kV, 50MVA
 • Επέκταση του Υ/Σ Σπερχειάδας με 2 ο Μ/Σ 150/20kV, 50MVA
 • Αντικατάσταση των δύο Μ/Σ 150/20KV, 25MVA του Υ/Σ Εορδαίας (Πτολεμαϊδα ΙΙ) με νέους 50MVA και προσθήκη πυλών ΜΤ
Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των δεκαεπτά εκατομμυρίων εννιακοσίων τριάντα πέντε χιλιάδων επτακοσίων τριάντα δύο Ευρώ (17.935.732,00 €) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε τριάντα τέσσερις (34) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Η αναβάθμιση του υποσταθμού της Σκύδρας αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη καθώς αναβαθμίζει ένα κομμάτι του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στον Νομό Πέλλας, δίνοντας τη δυνατότητα ένταξης περισσότερων έργων ΑΠΕ.

Η ανάγκη να δημιουργηθεί επιπλέον χώρος στο δίκτυο για περισσότερη πράσινη ενέργεια, τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και ειδικότερα στην περιοχή του Νομού Πέλλας, είναι επιτακτική. Όλες οι ενέργειες της Κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπηρετούν τον στόχο που έχουμε θέσει, ο οποίος είναι η συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας να κατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι. Τα οφέλη αυτής της στρατηγικής πολιτικής επιλογής για τη χώρα και τους πολίτες θα είναι παράλληλα και οικονομικά και περιβαλλοντικά».Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 comments:

 1. Καμιά αναβάθμιση του δικτύου ή κανενός υποσταθμου για την Αλμωπία μπας και γλιτώσουμε από τις τόσες διακοπές ρεύματος??
  Μπα ε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.