Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήλωση Θ. Τζάκρη για την καταστροφή του Νοσοκομείου του Μπαλουκλί στην ΚωνσταντινούποληΗ χθεσινή καταστροφική πυρκαγιά στο Ελληνικό Νοσοκομείο του Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη αποτελεί ένα πλήγμα στην ιστορική συνέχεια της Ελληνικής Ομογένειας.
Πρόκειται για ένα Κοινοτικό Ίδρυμα με ιστορία αιώνων που περιέθαλψε χιλιάδες ασθενείς, Έλληνες και όχι μόνο και αποτέλεσε για αιώνες το σημείο αναφοράς της υγειονομικής φροντίδας της ομογένειας μας στην Κωνσταντινούπολη αλλά και το τελευταίο καταφύγιο για πολλούς ανήμπορους υπερήλικες καθώς στους χώρους του υπήρξε και γηροκομείο.
Η Ελληνική Κοινότητα της Κωνσταντινούπολης, επί αιώνες, δια μέσου της δράσης των ευεργετών, έχει προσδώσει μια ιδιαίτερη ταυτότητα σε πολιτισμικό, αρχιτεκτονικό και ευρύτερα κοινωνικό επίπεδο.
Μια ταυτότητα ελληνική, τοπόσημο της οποίας ήταν και το ιστορικό Ελληνικό Νοσοκομείο και ευαγές ίδρυμα.
Στεκόμαστε στο πλευρό των Ομογενών μας και μέσα σε αυτή την καταστροφή κρατάμε το ευτυχές γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες απώλειες.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτή τη δύσκολη στιγμή να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση των ανθρώπων που φιλοξενούνταν στους χώρους του γηροκομείου και για την αναγέννηση του ιστορικού Νοσοκομείου του Μπαλουκλί.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.