Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός'': Η πολιτεία ψηλά στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας



Με μεγάλη συμμετοχή του κοινού συνεχίζεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων του υπουργείου Πολιτισμού «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2022».
Οι εκδηλώσεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, προσφέρονται δωρεάν στο κοινό.

"Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός": Η πολιτεία Ψηλά στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας
17 & 18 Αυγούστου 2022

Ένας τόπος αναγέννησης, ένα μέρος συνδιαμόρφωσης, με στοιχεία της λαϊκής παράδοσης, που αναμιγνύονται με τη σύγχρονη αισθητική. Από το παρελθόν στο παρόν, από πρόσφυγες, κάτοικοι, αποχαιρετώντας τις μνήμες, κρατώντας τις προσωπικές αφηγήσεις ως κληρονομιά. Η παράσταση διαπερνά τα ιστορικά μονοπάτια με εργαλεία θεατρικά, μέσα από αφηγήσεις του παρελθόντος. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα συλλογική αφήγηση; Τι έχουμε να πούμε για τη μνήμη;
Το φωτογραφικό application #politeia_project εμπλέκει ενεργά τους θεατές, που θα δημιουργήσουν ένα ψηφιακό άλμπουμ φωτογραφιών με τις εναλλακτικές οπτικές και προοπτικές της παράστασης.
Ένα ψηφιδωτό ανθρώπινων μορφών σχηματίζει τις εικόνες του τότε και του τώρα, οι οποίες συμπλέκονται και από μέσα ξεπηδούν ο Παντελής, η Μόνικα, ο Αχμέτ, ο Κοσμάς, η Πέρλα. Στο μεταίχμιο του ονείρου και της ανάμνησης, οι αφηγήσεις των ανθρώπων, που νιώθουν πάντα ξένοι στον κόσμο, αιωρούνται σαν καπνός, μιας φωτιάς που δεν φαίνεται πια, δημιουργώντας μια πολιτεία ψηλά. Ποιος είναι ο ξένος;
Η ιστορία μπορεί να διαμορφωθεί, αν γνωρίζουμε την Ιστορία κι αν αισθανόμαστε μέρος της.
Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr
Η παράσταση απευθύνεται σε έφηβους και νέους, χωρίς να αποκλείει το κοινό όλων των ηλικιών.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19.00 (ώρα προσέλευσης 18.30)

Σημ. Οι θεατές και οι επισκέπτες του Αρχαιολογικού Χώρου Πέλλας, από τις 18.30, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε περιπατητικές διαδρομές, οι οποίες θα οδηγούν στον χώρο της παράστασης, μπροστά από τα ψηφιδωτά.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 70’
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία-Δραματουργία*: Άννα Μαρία Ιακώβου
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Θέμης Πάνου
Δραματολόγος-Συνεργάτις στη δραματουργία: Λένα Σιταρά
Εικαστική εγκατάσταση/σχεδιασμός χώρου: Γιώργος Γεροντίδης
Μουσική: Familie Lautari, Νίκος Μήτσης
Ενδυματολογία: Ελίζα Μοσχοπούλου
Κινησιολογία: Σοφία Αποστολίδου
Παίζουν: Σοφία Αποστολίδου, Αλέξανδρος Καλτζίδης, Μαργαρίτα Κούτοβα, Νίκος Μήτσης, Περικλής Σταύρου, Κώστας Χατζηγεωργίου, Θέμης Πάνου (video), Γιώργος Γεροντίδης (εικαστικός)
Κινηματογράφηση: Κυριάκος Αποστολίδης
Trailer: Κυριάκος Αποστολίδης, Δέσποινα Τσίτου
Υπεύθυνος παραγωγής & βοηθός σκηνοθέτιδας: Αλέξανδρος Καλτζίδης
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Χρύσα Γούτου
*Η δραματουργία διαμορφώθηκε σε μεγάλο βαθμό από τη συλλογική έρευνα των ηθοποιών και της σκηνοθέτιδας, κατά τη διαδικασία των προβών.
Τον σχεδιασμό του engineering ανέλαβε ο Δημήτρης Δόντσιος. Την υλοποίηση ανέλαβε ο Μανώλης Μαυρέας και η DARC AI.

Η έρευνα για το αρχειακό υλικό και τις προφορικές μαρτυρίες πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Μικρασιατικό Σύλλογο Ευκαρπίας «ΟΥΣΑΚ».


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.