Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Πλεύρης: Το ''Παπαγεωργίου'' αρνείται την κακοποίηση του ηλικιωμένου από τα Γιαννιτσά (βίντεο)



Για την καταγγελία του συντοπίτη μας δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη περί κακοποίησης του 98χρονου πατέρα του από νοσοκόμες στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", τοποθετήθηκε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στο ΟΡΕΝ τόνισε ότι έχει ενημερωθεί για την καταγγελία, ενώ αναφέρθηκε και στην απάντηση του νοσοκομείου.
«Έχω ενημερωθεί και υπάρχει και απάντηση από το νοσοκομείο, την οποία έλαβα από τον κ. Μπογιατζίδη. Το περιστατικό έχει να κάνει με συμβουλές από ειδικούς ιατρούς, δε θέλω να μιλήσω για τις διαδικασίες συνεργασίας που υπήρχαν. Οι όποιες παρεμβάσεις έγιναν αποκλειστικά για να μπορέσει να δοθεί η θεραπεία μετά από αξιολόγηση που έγινε», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Υγείας.
Συνεχίζοντας, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι έχει διαβάσει την καταγγελία και ζήτησε και την απάντηση του νοσοκομείου αναφορικά με το περιστατικό.
«Το περιστατικό θα διερευνηθεί. Να σας πω ότι το νοσοκομείο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι υπήρξε παρακολούθηση σε επίπεδο ειδικών γιατρών, έπρεπε να γίνουν συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις, πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης, σημειώνοντας ότι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου αρνείται πλήρως τις όποιες καταγγελίες για ξυλοδαρμό.
Αναφορικά με το δέσιμο του ασθενούς, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη που επικαλείται την απάντηση του νοσοκομείου, είχε να κάνει με την απόπειρα αφαίρεσης των καθετήρων από τον υπερήλικα ασθενή.
«Το συνέστησαν (σ.σ το δέσιμο) οι ιατροί. Υπάρχει λεπτότητα στο θέμα, υπάρχει η καταγγελία, υπάρχει η απάντηση, θα διερευνηθεί το περιστατικό».

Απάντηση από την αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα
Στο μεταξύ, είχε προηγηθεί απάντηση στις καταγγελίες του Νίκου Ασλανίδη από την αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ένας άνθρωπος σε τέτοια ηλικία αποπροσανατολίζεται όταν αλλάζει περιβάλλον και είναι ανήσυχος», επεσήμανε η κ. Γκάγκα, λέγοντας πως ο ηλικιωμένος είχε αιματουρία και λόγω αυτού είχε διάφορους καθετήρες. «Φορούσε, κατά πάγια τακτική, μια ρόμπα που ήταν ανοιχτή στο κάτω μέρος, προκειμένου να γίνονται με ευκολία οι πλύσεις. Επειδή ο άρρωστος ήταν ανήσυχος και προκειμένου να μην βγάλει τους καθετήρες, δέθηκαν τα χέρια του με κάποιους ιμάντες», είπε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κάνοντας λόγο για συνήθη πρακτική σε ανάλογες περιπτώσεις, επισημαίνοντας ως λάθος στην όλη υπόθεση την ελλιπή ενημέρωση που είχε η οικογένεια του ασθενούς. Όπως είπε η κ. Γκάγκα, «έπρεπε η διοίκηση του νοσοκομείου να έχει ενημερώσει την οικογένεια του ασθενούς ότι ήταν ανήσυχος».




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.