Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέοι ψεκασμοί στους ορυζώνες της Θεσσαλονίκης και της ΗμαθίαςΝέοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης και Ημαθίας.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς από τα αποτελέσματα των παγίδων σύλληψης ακμαίων κουνουπιών, προκύπτει μεγάλη αύξηση του πληθυσμού τους, προγραμματίστηκε νέα δράση εναέριας ακμαιοκτονίας με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) στις περιοχές αυτές, με σκοπό την άμεση μείωση των πληθυσμών των κουνουπιών.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν από αέρος, με ειδικού τύπου ελικόπτερο και θα καλύψουν συνολικά έκταση ως σαράντα χιλιάδων στρεμμάτων του μπλοκ των εκτάσεων της περιοχής των ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας - Αρδευτικό Βραχιάς Καλοχωρίου, ανάλογα με τις επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες.

Για τους ψεκασμούς αυτούς, έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες από τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι αεροψεκασμοί θα ξεκινήσουν μετά τη δύση του ηλίου με πτήσεις διάρκειας έως δύο ώρες και με εγκεκριμένο από το αρμόδιο Υπουργείο σκεύασμα. Η διαδικασία, άλλωστε, θα γίνει σε ακατοίκητες περιοχές, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τους οικισμούς της περιοχής. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, επιβάλλεται ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού και η λήψη μέτρων από τις τοπικές αρχές, ώστε καθ' όλη τη διάρκεια των ψεκασμού να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές αυτές.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.