Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θέμα ενίσχυσης στους ροδακινοπαραγωγούς Πέλλας και Ημαθίας σήμερα στο ΥπΑΑΤ



Η δυνατότητα χορήγησης αποζημίωσης στους ροδακινοπαραγωγούς της Πέλλας και της Ημαθίας, για τις μεγάλες ζημίες που προκλήθηκαν στα κτήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του καλοκαιριού, με αποκορύφωμα τις σφοδρές βροχοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας, θα τεθεί επί τάπητος, σήμερα  Τρίτη 30 Αυγούστου, σε σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ.

Κυβερνητικοί βουλευτές από τους δύο νομούς, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Agronews, θα συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, προκειμένου να του εκθέσουν την κατάσταση και να ζητήσουν στήριξη για τους παραγωγούς, διότι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί είναι μεγάλες.

Στο «κάδρο» των διεκδικήσεων των βουλευτών -ως εκφραστών των παραγωγών- φαίνεται να μπαίνει η λύση της στρεμματικής ενίσχυσης, μέσω των deminimis ή άλλου διαθέσιμου εργαλείου, δεδομένου ότι η φετινή χρονιά είναι και εμπορικά από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, για τα ροδάκινα, τόσο τα επιτραπέζια όσο και τα συμπύρηνα, με συνέπεια να δοκιμάζεται το εισόδημα των παραγωγών.

«Είμαστε για φούντο. Η κατάσταση είναι τραγική. Έχουμε χάσει σχεδόν τη μισή παραγωγή. Οι βροχές μας σακάτεψαν και εάν δεν στηριχθούν οι αγρότες, ο χειμώνας που έρχεται θα είναι από τους πιο δύσκολους που έχουμε περάσει. Το χειρότερο όμως είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των παραγωγών, λόγω έλλειψης χρημάτων, δεν θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε ποιοτικά προϊόντα την επόμενη σεζόν», ανέφερε στο Agronews ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Α.Σ. Κουλούρας, στη Βέροια, προσθέτοντας πως «είμαστε σε αναμονή της αυριανής σύσκεψης να δούμε τί θα βγάλει. Ο κόσμος γενικώς είναι στα κάγκελα και έτοιμος για να αντιδράσει, εφόσον χρειαστεί, γιατί συν τοις άλλοις φέτος υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και με τη διάθεση και τις τιμές των ροδάκινων».

Πηγή: agronews.gr



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.