Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Εστία μόλυνσης ανοιχτός αγωγός λυμάτων στην Εγνατία Οδό - Οι ενέργειες της ΔΕΥΑ Πέλλας



Για σοβαρή εστία μόλυνσης που δημιουργήθηκε από ανοιχτό αγωγό μεταφοράς λυμάτων νότια των Γιαννιτσών, επί της Εγνατίας Οδού, κάνουν λόγο κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής.
Με έγγραφο- καταγγελία προς την ΔΕΥΑΠ στις 26 Ιουλίου, κάτοικοι περιοχής της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της κεντρικής εισόδου της πόλης των Γιαννιτσών, διαμαρτύρονται γιατί, όπως υποστηρίζουν, «βιώνουν μια απαράδεκτη κατάσταση». Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφό τους, το οποίο κοινοποιείται στον Δήμαρχο Πέλλας και στην Υγειονομική Υπηρεσία, τονίζουν ότι «ο υπόνομος των λυμάτων της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ στο ύψος του πρώην καταστήματος ΑΙΝΙΓΜΑ, παραμένει ανοιχτός και η άσχημη μυρωδιά (μπόχα) δεν υποφέρεται.» Επίσης, σημειώνουν, «είναι σοβαρή εστία μόλυνσης από τα κουνούπια και τα επικίνδυνα επιβλαβή για τον άνθρωπο μικρόβια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει μια υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους της περιοχής. Σας παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας», καταλήγουν οι κάτοικοι.

«Η κατάσταση δεν αντέχεται άλλο, δεν μπορούμε καλοκαιριάτικα να βγούμε έξω από το σπίτι μας από την μπόχα που αναδύεται από τον ανοιχτό υπόνομο. Επίσης, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία» επισημαίνει ο κάτοικος της περιοχής κ. Νίκος Καρατζήκας, προσθέτοντας ότι έχουν απευθυνθεί εδώ και αρκετές ημέρες στον Δήμαρχο Πέλλας και περιμένουν την ανάληψη πρωτοβουλιών για να αποκατασταθεί το πρόβλημα με την κάλυψη του ανοιχτού αγωγού μεταφοράς λυμάτων.

Η απάντηση της ΔΕΥΑΠ
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πέλλας, Γιώργο Τόσιο, μας είπε ότι το πρόβλημα στον πλακοσκεπή αγωγό προκλήθηκε από καθίζηση που σημειώθηκε στις 27 Μαρτίου. "Από τότε γνωστοποιήθηκε σε μας το θέμα αλλά η όποια παρέμβασή μας ως δημοτική αρχή προσέκρουε σε προβλήματα που ανέκυπταν από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σημείο ανήκει σε ιδιωτικό χώρο και χρειαζόταν η συγκατάθεση των ιδιοκτητών", επισημαίνει ο κ. Τόσιος, προσθέτοντας όμως ότι μετά από τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες της υπηρεσίας το έργο της αποκατάστασης του προβλήματος με την κάλυψη του αγωγού βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης, καθώς ανατέθηκε η σχετική μελέτη και μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.