Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τι γυρεύει η αλεπού στην... πισίνα; (φωτο)



Το είδαμε και αυτό! 
Αλεπού έκανε βόλτες σε πισίνα παραθεριστικού καταλύματος, προφανώς ψάχνοντας για νερό και τροφή.
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που μας έστειλε ο αναγνώστης που παραθέριζε στο συγκεκριμένο μέρος, μια αλεπού έξω ακριβώς από το ισόγειο διαμέρισμα που παραθέριζε με την οικογένειά του "έκοβε" αμέριμνη βόλτες. Στη μια φωτογραφία μάλιστα την βλέπουμε να πίνει νερό από την πισίνα του συγκροτήματος!

Συχνοί "επισκέπτες" 
Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα είναι τα περιστατικά με αλεπούδες που κατεβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές προς αναζήτηση τροφής αγνοώντας ανθρώπους και φωτισμό, καθώς πρέπει πλέον να μην βρίσκουν να τραφούν κοντά στα βουνά, λόγω και των πυρκαγιών που έχουν καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό το φυσικό περιβάλλον των ζώων.
Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» τα τελευταία χρόνια, άγρια ζώα του δάσους έχουν γίνει συχνοί επισκέπτες πόλεων ή γενικώς κατοικημένων περιοχών, λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και των ρυθμών ζωής που προέκυψαν από τις καραντίνες.
Στη χώρα μας έχουν καταγραφεί αρκετές επισκέψεις από αλεπούδες και αγριογούρουνα στις πόλεις, με αποτέλεσμα άλλοι να ενθουσιάζονται στη θέα τους και άλλοι να ανησυχούν.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.