Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΟΠΥΥ: Τι ισχύει με την αποζημίωση γυαλιών για μαθητές



Κάθε δύο χρόνια δικαιούνται να αλλάζουν γυαλιά οράσεως τα παιδιά έως 12 ετών, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ. Τα γαυλιά πρέπει να είναι άθραυστα.  

Ωστόσο, τα παιδιά τα οποία συμπληρώνουν τα 12 και ήδη έχουν παρέλθει τα δύο έτη από την τελευταία αγορά, μπορούν να λάβουν γυαλιά μετά την συμπλήρωση των δύο ετών και όχι τεσσάρων όπως ισχύει για όσους είναι άνω των 12.
Ειδικότερα οι άνω των 12 ετών  δικαιούνται γυαλιά ς κάθε 4 χρόνια ή φακούς επαφής κάθε 2 χρόνια.

Αναλυτικά η εγκύκλιος αναφέρει:
Σύμφωνα με το Άρθρο 55 του ισχύοντος Ενιαίου Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ,  στους δικαιούχους χορηγούνται για την αποκατάσταση της οπτικής τους οξύτητας, ένα ζεύγος γυαλιών (κάθε 4 χρόνια) ή φακοί επαφής (κάθε 2 χρόνια), τα οποία δύνανται να αντικατασταθούν στον χρόνο που αναφέρεται ανωτέρω.
Σε παιδιά ως 12 ετών χορηγούνται γυαλιά ασφαλείας άθραυστα κάθε 2 χρόνια.
Για την ενιαία αντιμετώπιση των δικαιούχων και επειδή στο άρθρο δεν διευκρινίζεται ειδικώς το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί για την παροχή οπτικών ειδών κατά το μεταβατικό στάδιο όπου το παιδί είχε λάβει την παροχή πριν τα 12 έτη και επιθυμεί να λάβει νέο ζεύγος μετά την ηλικία των 12 ετών, διευκρινίζουμε ότι εάν παρέλθει διετία από την παροχή που έλαβε πριν συμπληρώσει τα 12 έτη, δύναται να αποδοθεί η δαπάνη για νέα παροχή μετά την συμπλήρωση των 12 ετών του παιδιού.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.