Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τραγωδία στη Δράμα: Κεραυνός σκότωσε τον έναν ορειβάτη - Ένας σοβαρά εγκαυματίας



Έναν ορειβάτη νεκρό και έναν ακόμα σοβαρά εγκαυματία άφησε πίσω της η τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο όρος Φαλακρό στη Δράμα όταν ένας κεραυνός χτύπησε τρία άτομα.

Μετά από παρέμβαση της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ αλλά και των εθελοντών του ΟΦΚΑΘ της βάσης στο Παρανέστι, οι αθλητές εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, όπου και παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ, για να τους οδηγήσει στο νοσοκομείο Καβάλας.

Ο 55χρονος είναι σοβαρά εγκαυματίας, και συγκεκριμένα φέρει εγκαύματα στο στήθος, στο αριστερό χέρι αλλά και στο υπόλοιπο σώμα, ενώ προς το παρόν δεν μπορεί να μιλήσει και να ακούσει από το θόρυβο και από το σοκ. Ο 56χρονος που βρισκόταν μαζί του δεν τα κατάφερε, ενώ στην ομάδα ήταν και ακόμα μία κοπέλα η οποία και κάλεσε την Πυροσβεστική, είναι καλά στην υγεία της και κατέβηκε μόνη της.

Όπως σημείωσε στη Voria.gr ο επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμμος, επρόκειτο για μία δύσκολη επιχείριση καθώς τα άτομα ήταν κοντά στην κορυφή του όρους, σε δύσβατο σημείο με αρκετά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Οι αθλητές έπαιρναν μέρος σε αγώνα ορεινού τρεξίματος 35 χιλιομέτρων που διήρκησε 12 ώρες και το περιστατικό συνέβη σε ένα φαράγγι έξι χιλιομέτρων κοντά στο χωριό Πύργοι. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές, στην περιοχή υπήρχε σφοδρή βροχόπτωση και έπεφταν κεραυνοί.

Στο Φαλακρό διεξάγονταν το Σάββατο ο αγώνας ορεινού τρεξίματος Six Peaks, στον οποίο συμμετείχαν 55 αθλητές από όλη τη χώρα. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να καλύψουν μία απόσταση 36,7 χιλιομέτρων. Ξεκίνησαν από τους Πύργους στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου και ο τερματισμός ήταν προγραμματισμένος το αργότερο μετά από 12 ώρες. Αρκετοί αθλητές κατάφεραν και έφτασαν στον τερματισμό πριν συμβεί το τραγικό περιστατικό.

Πηγή: voria.gr





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχούλα του κουράγιο να δίνει στην οικογένεια του και στους φίλους του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.